لشکر داعش در افغانستان را بشناسید

لشکر داعش در افغانستان را بشناسید

داعش تصاویری از نیروهای خود در افغانستان منتشر کرده که در حال آموزش های نظامی در یکی از مناطق کوهستانی و جنگلی این کشور هستند.
به گزارش خبرگزاری ایران تی آر، لشکر داعش در افغانستان را بشناسید حضور نیروهای تروریست داعش در افغانستان، به صورت ملموسی افزایش پیدا کرده و گروه های مختلفی تحت تسلط داعش در برخی از نقاط این کشور تشکیل شده اند.

irantr02

ولایت خراسان داعش که از سال گذشته با افزایش فعالیت های خود، اعلام موجودیت کرد. در حال عضو گیری و انجام عملیات در داخل خاک افغانستان است. این افراد تحت رهبری حافظ سعید خان و یا عبدالرحیم مسلم دوست قرار دارند. از سوی داعش سعید خان رهبر ولایت خراسان در افغانستان معرفی شده بود و چندی پیش گفته می شد که در حملات هوایی کشته شده است که این خبر از سوی مسلم دوست یکی دیگر از فرماندهان ارشد داعش در افغانستان تکذیب شد.

در دو ماه اخیر درگیری ها میان طالبان افغانستان و داعش بر سر گسترش قلمرو، بالا گرفته است. داعش افراد بسیاری را برای ایجاد رعب و وحشت اسیر می کند و به قتل می رساند. این موضوع دولت افغانستان را با نگرانی های بسیاری روبه رو کرده است. عدم تامین امنیت جاده ها و مناطق مرزی، یکی از نقاط ضعف دولت محسوب می شود. در یکی از عملیات های گروگان گیری، داعش سر 7 هزاره ای را از تن جدا کرد که این اقدام با اعتراض و تظاهرات هزاره ی ها روبه رو شد و دولت را به خاطر عدم تحرک لازم محکوم کردند.

داعش در تصاویری که به هر روزه منتشر می کند، ولایت خراسان را که از بخش هایی از هند، پاکستان، افغانستان و حتی ایران تشکیل شده، از ولایت اصلی خود می داند. ولایت خراسان داعش نیز مانند دیگر مناطق تحت سیطره یا نفوذ داعش، از ابزار فضای مجازی برای انتشار اقدامات خود و تبلیغ آن به نحو گسترده ای استفاده می کند. موضوعی که تنها در مورد این گروه تروریستی از استفاده همزمان اسلحه و اینترنت در حجم وسیع، صدق می کند.

در تصاویری که داعش از ارتش جلال الدین خود در افغانستان منتشر کرده، دهها نفر به آموزش های نظامی و رزمی می پردازند. این گروه که نام خود را ارتش یا لشکر جلال الدین برگزیده است، در یکی از جنگل های کوهستانی افغانستان در حال تمرین نظامی هستند. به نظر می رسد این منطقه در نواحی شمالی این کشور قرار داشته باشد. این نواحی بیشتر جنگلی و کوهستانی هستند و داعش می تواند در دل آن بدون نگرانی از شناسایی شدن دست به فعالیت های نظامی خود بزند.

جلال الدین منتسب به جلال الدین حقانی است که در سال 2014 کشته شد. وی یکی از رهبران ارشد در گروه های تروریستی در افغانستان و پاکستان بود که شبکه حقانی را به راه انداخت. قانی در حدود سال ۱۹۳۹ میلادی در ولایت پکتیا در خانواده‌ای از قبیله زدران قوم پشتو به دنیا آمد. در دوران حکومت داوود خان به پاکستان رفت و با آغاز قیام مجاهدین افغان علیه حکومت افغانستان تحت امر مولوی یونس خالص درآمده و به عنوان یکی از فرماندهان حزب اسلامی افغانستان – شاخه خالص در جنگ با شوروی شرکت داشت.

حقانی در دوران جنگ گروه های افغانی با شوروی با سرویس‌های اطلاعاتی پاکستان، عربستان و آمریکا در ارتباط بود. از نظر آنها حقانی یک جنگجوی بسیار شجاع، کارآمد و سرسخت بود و در نتیجه سهم قابل توجهی از کمک‌های آنها به مجاهدین شامل میلیون‌ها دلار کمک نقدی و تجهیزات نظامی، به او رسید. حقانی رابطه نزدیکی نیز با تروریست های عرب داشت و حامی آنها در افغانستان بود. وی در همین دوران با اسامه بن لادن آشنا شده و ارتباط نزدیکی با او پیدا کرد.
irantr04
با به قدرت رسیدن طالبان او نیز جذب آنها شد و در دوران حکومت طالبان نیز به عنوان وزیر روابط قبایلی و وزیر کشور در دولت اسلامی افغانستان انجام وظیفه می‌کرد هرچند جزو هسته اصلی رهبران طالبان محسوب نمی‌شد، به همین جهت سازمان اطلاعات نظامی پاکستان و سیا پس از حادثه ۱۱ سپتامبر تلاش ناموفقی کردند تا او را از طالبان جدا کنند. وی در دوران پس از سقوط طالبان به جنگ با متحدان سابق خود یعنی پاکستانی‌ها و آمریکایی‌ها روی آورد. حقانی منطقه وزیرستان شمالی را پایگاه اصلی خود ساخته و از مهمترین طراحان حملات طالبان علیه نیروهای خارجی مستقر در افغانستان محسوب می‌شد.

شبکه حقانی در زمان سقوط دولت کمونیستی افغانستان به صورت یک گروه سازمان‌یافته از «مجرمان و جنایت‌کاران» شکل گرفت و در طول چندین دهه جنگ در افغانستان به «آدم ربایی، اخاذی، قاچاق، و حتی حمل و نقل» پرداخته است. سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و مقامات ارتش ایالات متحده از شبکه حقانی به عنوان «مرگ‌بار ترین گروه شورشی در افغانستان» یاد می‌کنند.

با ورود رهبران تروریست داعش به افغانستان، نیروهای جذب شده تحت عنوان رهبران به هلاکت رسیده مانند ملاعمر، بن لادن و حقانی، تشکیل می شوند تا بدین وسیله با بافت محلی آنجا نیز ارتباط برقرار کنند. در تصاویری که از گروه جلال الدین داعش در افغانستان منتشر شده، افرادی با سنین پایین نیز مشاهده می شوند. افزایش فعالیت های داعش در افغانستان، یکی از نقاط اصلی ناامنی در منطقه در آینده محسوب می شود که باعث می گردد نیروهای تازه نفسی از تاجیکستان، ازبکستان و پاکستان به این گروه ها بپیوندند و اوضاع افغانستان و کشورهای هم مرز با آن را نا امن تر از گذشته سازند.

فرهنگ نیوز

همچنین ببینید

تبریک اردوغان به پیروزی ترامپ

تبریک اردوغان به پیروزی ترامپ

تبریک اردوغان به پیروزی ترامپ اردوغان گفت: «به دوستم دونالد ترامپ تبریک می‌گویم که در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *