ترکیه با سیستم بیمه ای پیچیده
خات نیوز- شرکتهای پرداخت بیمه سلامت در ترکیه بخشی از مزایا را به کمک هزینههای دارویی اختصاص میدهند به طوری که بازنشستگان ۱۰ درصد و شاغلان ۲۰ درصد از حق بیمه را برای بهرهمندی از مزایای دارویی پرداخت میکنند.
به گزارش خات نیوز، کارفرمایان جهت رفاه کارمندان با پرداخت حق بیمه، آنها را تحت پوشش بیمه سلامت قرار میدهند. بیمه کارمندان دارای مزایایی مانند پوشش آسیبهای مربوط به کار، بیماریهای مرتبط با مشاغل و مرخصی زایمان است.
شرکتهای پرداخت بیمه سلامت در ترکیه بخشی از مزایا را به کمک هزینههای دارویی اختصاص میدهند به طوری که بازنشستگان ۱۰ درصد و شاغلان ۲۰ درصد از حق بیمه را برای بهرهمندی از مزایای دارویی پرداخت میکنند. بیمه شدگان با رسیدن به سن تعیین شده و پرداخت حق بیمه مشخص میتوانند از مستمری بازنشستگی استفاده کنند. در ضمن، حق بیمه مشخصی برای بیمه سلامت کارمندان دولت تعیین نشده است.
بیمه سلامت ترکیه سیستمی را موسوم به «سیستم کارت سبز» از سال ۱۹۹۲ برقرار نموده که بودجه آن مستقیما از سوی دولت تأمین میشود. افراد کم درآمدی که دریافتی آنها کمتر از میزان حداقل حقوق ماهیانه یک کارمند است با ثبت نام در این سیستم و دریافت کارت سبز و ارائه آن در زمان مراجعه به مراکز درمانی میتوانند از خدمات رایگان بیمه استفاده کنند.
به گزارش ایسا، علاوه بر این، سیستم کارت سبز در بیمارستانهای دانشگاهی مورد استفاده بوده و هزینههای دارویی را نیز تحت پوشش قرار میدهد. در حال حاضر، حدود ۱۱ میلیون نفر در ترکیه از کارت سبز بهرهمند هستند. طی چند سال اخیر، بیمه سلامت خصوصی کار خود را در ترکیه آغاز کرده و بسیاری از افراد علاوه بر حق بیمهای که برای بیمههای دولتی میپردازند، حق بیمههای خصوصی را نیز پرداخت میکنند تا بتوانند در زمان بیماری از مزایای بهتری استفاده کنند.
بیمه شدگان بر حسب مستمری دریافتی میتوانند بعد از ۱۰، ۱۵ یا ۲۰ سال مبلغ سپردهای را از صندوق خصوصی بازنشستگی دریافت کنند که تا زمان مرگ ادامه مییابد.
اکثر اتباع خارجی که مجوز اقامت یک ساله در ترکیه را دارند یا افرادی که طبق قوانین بیمه وطن خود حق بیمه پرداخت ننمودهاند باید ماهیانه حق بیمهای پرداخت کنند. قانون بیمه ترکیه برای زنان بارداری که به زمان زایمان نزدیک میشوند نیز طرح ویژهای دارد به طوری که آنها میتوانند از ۱۶ هفته استراحت به عنوان مرخصی زایمان استفاده کنند؛ ۸ هفته قبل از زایمان و ۸ هفته نیز پس از زایمان در نظر گرفته میشود.
در شرایطی که بارداری چند قلویی اتفاق بیافتد، میزان مرخصی زایمان به ۱۸ هفته افزایش مییابد. ولی برخی زنان باردار زمان بیشتری از ماههای قبل از زایمان را در محل کار حضور پیدا میکنند تا بتوانند ماههای بیشتری را از مرخصی بعد از زایمان استفاده کنند.