نگران دیپورت شدن از ترکیه نباشید!

نگران دیپورت شدن از ترکیه نباشید!

خات نیوز- تمامی‌کشورها برای حفظ نظم عمومی و رعایت حقوق شهروندان قوانین مختلفی را در خصوص اقامت بیگانگان و مهاجرت اتباع سایر کشورها تصویب می‌کنند. برخی از کشورها قوانین سخت گیرانه‌ای در این خصوص دارند و برخی دیگر هم سخت گیری چندانی در این زمینه ندارند.

نگران دیپورت شدن از ترکیه نباشید!

به گزارش خات نیوز، کشور ترکیه در زمره کشورهایی قرار دارد که قوانین سخت گیرانه‌ای در خصوص دیپورت شدن مقرر کرده است. بنابراین اگر به عنوان یک مهاجر با مسافر ایرانی به این قوانین بی اعتنایی کنید دیر یا زود با قوانین مربوط به دیپورت شدن مواجه خواهید شد.

دیپورت شدن یک اصطلاح کاملا سیاسی و قانونی است که در قوانین تمام کشورها وجود دارد، اما در این میان دیپورت شدن از کشور ترکیه را بیش از سایر کشورها شنیده‌ایم علت آن هم باز می‌گردد به مرز مشترک ایران و ترکیه و همچنین مهاجرت هزاران ایرانی در طول چند سال اخیر به این کشور که باعث گردید قوانین سخت گیرانه تری در این زمینه تدوین گردد.

ما در این مقاله تصمیم گرفته‌ایم علاوه بر بررسی کلی دیپورت شدن در ترکیه به برخی دیگر از مسائل از جمله انواع دیپورتی در این کشور، علل دیپورت شدن توسط دولت ترکیه و همچنین جلوگیری از دیپورت شدن توسط دولت ترکیه بپردازیم.

در پایان مقاله هم قوانین مربوط به منع دیپورت کردن در ترکیه را شرح می‌دهیم. اگر در ترکیه حضور دارید و دیپورت شده‌اید یا اینکه می‌خواهید پیش از مهاجرت به ترکیه دیدگاه جامعی از قوانین این کشور در خصوص دیپورت کردن داشته باشید بهتر است با مطالعه این مقاله ما را همراهی کنید.

انواع دیپورت شدن در ترکیه

کشور ترکیه دو نوع دیپورت یا اخراج را برای برخی از مهاجران تعیین نموده است که شامل دیپورت دائم و دیپورت موقت می‌شوند. دیپورت دائم فرد را به مدت سه ماه تا پنج سال از ورود به ترکیه بازمی‌دارد، اما دیپورت دائم به صورت نامحدود این حق را از فردی که دیپورت شده است سلب خواهد نمود. معمولا این نوع از دیپورت شدن گریبانگیر کسانی خواهد که قوانین مربوط به قانون اساسی کشور ترکیه را زیرپا بگذارند.

چه کسانی در ترکیه دیپورت می‌شوند؟

باتوجه به ماده ۵۶ قانون ۵۲۳۷ افرادی که در یکی از گروه های ذیل قرار بگیرند توسط کشور ترکیه دیپورت می‌شوند:

• فردی که رهبر یا عضو یا حامی‌یا تروریست متعلق به یک سازمان جنایتکار باشد.
• افرادی که برای ورود به ترکیه از اسناد جعلی استفاده کرده و با ارائه اطلاعات غلط ویزای ترکیه را کسب کرده‌اند.
• افرادی که در ترکیه به روش های نامشروع _از دید کشور ترکیه_ زندگی خود را ادامه دهند و امرار معاش کند.
• فرد یا افرادی که برای نظم و امنیت کشور ترکیه یا بهداشت این کشور خطر جدی داشته باشند.
• مهاجرانی که مدت اقامت آن‌ها به اتمام رسیده و برای تمدید این مدت اقدام نکرده‌اند.
• افرادی که بدون مجوز مشغول به کار می‌شوند و یا درخواست آن‌ها توسط سازمان های بین المللی جهت حمایت رد شده باشد و افرادی که درخواست آن‌ها مبنی بر تمدید ویزا رد شده است، اما طی ده روز مبادرت به ترک کشور ترکیه نکرده‌اند

جلوگیری از دیپورت شدن در ترکیه

شما اگر با شناخت کافی از قوانین داخلی یک کشور به آنجا مهاجرت کنید قطعا با چنین مسائلی مواجه نخواهید شد. قوانین کشور ترکیه در خصوص مهاجران را مطالعه کنید و به علت منافع شخصی از بی اعتنایی به آن‌ها بپرهیزید.

اگر با دیپورت شدن مواجه شدید سریعا به یک وکیل متبحر و شناخته شده در این عرصه مراجعه کنید. شما ظرف ۱۵ روز از دریافت این خبر فرصت دارید تا درخواست تجدیدنظر دهید و دلایل خود را مبنی بر اعتراض به این رای بیان نمایید.

اگر در ایران به سر می‌برید و به خاک کشور ترکیه ممنوع الورود شده‌اید به کنسول گری این کشور در تهران مراجعه کنید و بار دیگر درخواست ویزا دهید. ویزای تحصیل و یا ویزای کار گزینه های بهتری هستند. در این صورت پرونده شما بار دیگر مورد بررسی قرار می‌گیرد و اگر مسئله خاصی وجود نداشته باشد به شما ویزای مجدد داده می‌شود در غیر این صورت باید به دنبال رفع این مسئله باشید.

به یک فرد ترک که در کشور ترکیه است نامه‌ای بدهید و درخواست کنید تا برای شما دعوت نامه بفرستد. اگر دیپورت شدن شما در زمره دیپورت های دائم که به علت جرائم سنگین رخ می‌دهد نباشد می‌توانید از این راه برای ورود مجدد به ترکیه استفاده کنید.

فردی که برای شما دعوت نامه می‌فرستد باید ضمانت کافی به دولت ترکیه بدهد که شما بار دیگر در این کشور از هیچ کدام از قوانین اصلی و بسیار جدی تخطی نخواهید کرد در غیر این صورت وی مسئول اقدامات شما خواهد بود.

چه کسانی در ترکیه دیپورت نمی‌شوند؟

کشور ترکیه نیز همانند بسیاری دیگر از کشورهای توسعه یافته اشخاص ذیل را دیپورت نمی‌کند بلکه در شرایط اضطراری آن‌ها را در مکان های خاصی نگهداری می‌کند. اشخاص مورد نظر باید در یکی از گروه های ذیل قرار بگیرند تا در کشور ترکیه دیپورت نشوند:

• فردی که اگر به کشور خود بازگردد مجازات های سنگین همانند اعدام در انتظار او خواهد بود در حالی که فعل ارتکابی توسط دولت ترکیه ممنوع نشده است. کشور ترکیه طی یک معاهده دو طرفه موظف است مجرمین ایرانی را از ترکیه به ایران بازگردانده و به دولت تحویل دهد، اما این امر شامل جرائمی نمی‌شود که دولت ترکیه آن‌ها را رد کرده است.
• فردی که از رفتارهای وحشیانه، شکنجه های جسمی و روحی و همچنین رفتارهای تحقیرآمیز به کشور ترکیه پناه آورده است.
• مسافر یا مهاجری که حال وخیم داشته و یا اینکه با توجه به مسائل متعدد همانند صغیر بودن، بارداری و … نیاز به استمداد دارد.
• افراد بیماری که برای مقابله با مشکلات جسمی نیاز به تجهیزات پزشکی دارند.
• افرادی که قربانی اقداماتی همانند قاچاق انسان شده‌اند.
• افرادی که قربانی شکنجه های روانی و تجاوزات جنسی در سرزمین خود بوده‌اند.

اینتیتر

همچنین ببینید

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه تهیه کننده برنامه محفل از تولید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *