معضل لیزاب دریایی در ترکیه
خات نیوز- رئیس جمهور ترکیه تخلیه فاضلابهای تصفیه نشده به دریا و همچنین افزایش دما را مقصر دانسته و از مسئولان خواسته است در این باره تحقیق کنند.
یک لایه ضخیم و لزج از مادهای مخاط مانند، در امتداد دریای مرمره در نزدیکی استانبول در حال گسترش بوده و به حیات دریایی و صنعت ماهیگیری منطقه صدمه میزند. کارشناسان، آلودگی و تغییرات اقلیمی را دلیل این امر میدانند.
به گزارش خات نیوز ، رجب طیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه قول داده است که سواحل این کشور را از لیزاب یا موسیلاژ دریایی نجات دهد. لیزاب دریایی یا موسیلاژ دریایی لجن سبز رنگی است که به طور طبیعی شکل میگیرد، هنگامی که جلبکها در اثر هوای گرم و آلودگی آب بیش از حد از مواد مغذی انباشته شوند.
این پدیده اولین بار در سال ۲۰۰۷ در سواحل دریای ترکیه یافته شد، اما در دریای اژه در نزدیکی یونان هم دیده شده است.
لیزاب اخیر در ترکیه، سواحل وسیعی از دریای مرمره را در محلی که دریای سیاه را به دریای اژه متصل میکند، دربر گرفته و این بزرگترین لیزابی است که تاکنون در جهان دیده شده و باعث ویرانی و مشکلات برای معیشت مردم محلی شده است.
اردوغان تخلیه فاضلابهای تصفیه نشده به دریا و همچنین افزایش دما را مقصر دانسته و از مسئولان خواسته است در این باره تحقیق کنند.
قایقهایی که از دریای مرمره رد میشوند مجبورند از میان لجن خاکستری عبور کنند؛ این مسئله مانع کار بعضی از ماهیگیران شده است، چون لجن موتور قایقها و تورهای ماهیگیری را از کار میاندازد.