اعلام وضعیت قرمز در بیمارستانهای ترکیه
خات نیوز- رییس انجمن مراقبتهای ویژۀ بیمارستانهای ترکیه در مورد میزان ظرفیت بخشهای مراقبتهای ویژه هشدار داد.
به گزارش خات نیوز پرفسور اسماعیل جینل در گفتگو با روزنامۀ سوزجو چاپ ترکیه ظرفیت بخشهای مراقبتهای ویژۀ بیمارستانهای این کشور را در حال تکمیل شدن اعلام کرد و گفت: متاسفانه در چنین وضعیتی میزان مبتلایان روزانه به ویروس کووید-۱۹ همچنان رو به افزایش و زنگ خطر به صدا در آمده است.
فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه افزود: هرچند هنوز به آمار ۷۵ درصدی پر بودن بخشهای مراقبتهای ویژه که در ماههای نوامبر و دسامبر شاهد آن بودیم، نرسیده ایم، ولی اگر این روند ادامه پیدا کند بزودی به آن ارقام خواهیم رسید و ممکن است از آن هم عبور کنیم.
جینل با اشاره به موثر بودن واکسینه شدن افراد بالای شصت سال و اینکه هم اکنون میانگین سنی بیماران بستری در بخشهای مراقبتهای ویژه به ۵۸ تا ۶۰ سال کاهش یافته است گفت: یکی از مشکلات اصلی استانبول اینست که در این شهر اکثر ابتلاها بر اثر ویرس جهش یافتۀ انگلیسی میباشد که دارای قدرت سرایت بسیار بالایی میباشد و مبتلایان را در مدت زمان کوتاه تری راهی بیمارستانها و بخشهای مراقبتهای ویژه میکنند.
رییس انجمن مراقبتهای ویژۀ بیمارستانهای ترکیه با اشاره به اینکه برای اولین بار شاهد افزایش ۳۱ درصدی تعداد مبتلایان ظرف یک روز بوده ایم، این رقم را بسیار وحشتناک توصیف کرد و گفت:متاسفانه مردم هنوز جدیت این مساله را درک نکرده اند و دولت نیز روند عادی سازی را که از اول مارس آغاز کرده به شکل دقیق و کامل برای مردم شرح نداده و آنان را آگاه نکرده است.
وی افزود: باید بدانیم تا زمانیکه ۷۰ الی ۸۰ درصد از مردم واکسینه نشده اند شیوع ویروس ادامه دارد. پرفسور اسماعیل جینل ماه مبارک رمضان را به عنوان یک فرصت قلمداد کرد و گفت: در این ماه که مردم بیشتر در خانه خواهند ماند و کمتر به مسافرت میروند باید روند واکسیناسیون را با حداکثر ظرفیت در سراسر کشور ادامه دهیم و اگر بتوانیم در این یک ماهه تعداد دریافت کنندگان واکسن را به حدود ۷۰ درصد برسانیم قطعا موفقیت بزرگی در کنترل ویروس کرونا کسب خواهیم کرد.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ترکیه تا کنون در این کشور ۷ میلیون ۵۷۸ هزار نفر دو دوز و ۳ میلیون و ۲۸۳ هزارو ۵۰۰ نفر نیز یک دوز واکسن کرونا دریافت کرده اند.