شکرگزاری قویترین داروی ضد افسردگیِ
خات نیوز -تحقیقات اخیر محققان نشان داده ،حس “شکرگزاری “باعث تولید چشم گیر هورمونهای دوپامین و سروتونین در بدن میشود که هر دو کلیدطبیعی مبارزه با افسردگی هستند.
دوپامین مهمترین نقش را در ایجاد لذت و پاداش دارد، افزایش دوپامین در مناطق خاصی از مغز که به مرکز پاداش معروفاند در فرد ایجاد حس سرخوشی (پاداش) میکند به همین دلیل داروهای دوپامینرژیک بصورت عمده مورد سوء استفاده قرار میگیرند. دوپامین همچنین در کنترل دستگاه حرکتی نقش دارد بهطوری با از بین رفتن نورونهای دوپامینرژیک علائم بیماری پارکینسون پدید میآیند. از کارکردهای دیگر دوپامین در مغز کنترل و تنظیم ترشح هورمونهاست. دوپامین از طریق تحریک گیرنده دوپامینی(D2) ترشح پرولاکتین را کاهش میدهد و از این طریق بر تولید شیر نیز اثر گذار است.
سروتونین یک ماده شیمیایی طبیعی در مغز و بدن است که به عنوان یک انتقال دهنده عصبی و هورمونی توابع است
در بعضی موارد, سطح سروتونین پایین مربوط به افسردگی است.
تاثیرات تشکر در سلامت جسم:
ابراز تشکر به شیوههای مختلف نهتنها از لحاظ روحی بلکه از حیث جسمی هم روی انسان تاثیرهای مثبتی دارد. در پژوهشی روی ۴۵۲۰ نفر از افراد بالای ۵۰ سال، علت آرامش و رضایت روانی افراد شاکر؛ و خشم و افسردگی زیاده خواهان و افراد ناسپاس، مورد پژوهش قرار گرفت که جمعبندی نتایج بهدست آمده باعث تعجب گروه آسیبشناسی بنیاد علوم رفتاری شد.