استقبال ایرانیها از سفر به ترکیه
استقبال ایرانیها از سفر به ترکیه در حالی است که کاهش آمار ورود توریست در ١٧ سال گذشته به این کشور بی سابقه بوده است. آمار ورود توریستهای خارجی به ترکیه در ماه آوریل سال جاری میلادی در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته نزدیک به ٣٠ درصد کاهش داشته است.
با وجود تمام خبرهایی که با تاکید بر ناامن بودن و بمبگذاریها در ترکیه منتشر میشود، ایرانیها همچنان برنامههای سفرشان به ترکیه را با جدیت دنبال میکنند و روزانه تورهای بسیاری عازم این کشور و شهرهای توریستی آن همچون استانبول میشوند که در کانون حملههای تروریستی قرار دارد.
به گزارش خات نیوز به نقل از اعتماد، طبق آمارهای اعلام شده مسافران ایرانی نه تنها از سفر به این کشور منصرف نشدهاند بلکه نرخ سفرشان به ترکیه ٥/١ درصد رشد داشته. خانمی که برای ثبت نام در تور ترکیه به یکی از آژانسهای مسافرتی خیابان ویلا مراجعه کرده است، میگوید: «هر سال این فصل برای خرید و تفریح با خانواده میریم استانبول، قیمت برندها تو فستیوالهای ترکیه باورنکردنیه» مسافر ترکیه معتقد است «ناامنیها نتیجه بزرگنمایی رسانههاست، اگر نه ما عید هم سفر کردیم، اتفاقی هم برامون نیفتاد خدا رو شکر» تصور مسافران ایرانی از برقراری امنیت در استانبول در حالی است که وزارت امور خارجه ایران و سفارت ایران در آنکارا در بیانیهای به مسافران و ایرانیان مقیم در ترکیه هشدار داده است و در بخشی از این بیانیه آورده است: «از تمام هموطنان مقیم و مسافرانی که عازم شهرهای ترکیه هستند، درخواست میشود با رعایت مقررات و هشدارهای امنیتی مقامات کشور میزبان، از حضور در اماکن پردد و تجمعات جلوگیری کنند.»
استقبال ایرانیها از سفر به ترکیه در حالی است که بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه کاهش آمار ورود توریست در ١٧ سال گذشته به این کشور بی سابقه بوده و مقامات ترکیه را نگران کرده است. بر اساس این گزارش آمار ورود توریستهای خارجی به ترکیه در ماه آوریل سال جاری میلادی در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته نزدیک به ٣٠ درصد کاهش داشته است. عامل این کاهش چشمگیر از نگاه کارشناسان، تیره شدن روابط ترکیه با روسیه و همچنین حملات متعدد تروریستی در شهرهای مختلف این کشور است. کاهش ٣٠ درصدی ورود توریستها به ترکیه در حالی اعلام میشود که وزارت گردشگری ترکیه پیش از این اعلام کرده بود در سال ٢٠١٤ با پذیرا بودن بیش از ٤١ میلیون توریست خارجی جزو ١٠ کشور نخست توریستپذیر جهان بوده است.
خانم داوودی مدیر فروش تورهای ترکیه آژانس مسافرتی سعادت سیر ضمن اعلام اینکه حملات تروریستی اخیر در ترکیه تاثیر قابلتوجهی در فروش تورهای ترکیه نداشته میگوید: «نمیتوانیم بگوییم با یک انفجار در قسمتی از استانبول تمام کشور ترکیه نا امن است. شرایط و قواعد کلی کشور ترکیه به این شکل نیست که وقتی در یک منطقه بمبگذاری میشود مردم جمع شوند یا مغازهها تعطیل شوند. قیمت بلیتهای ما کاهش چشمگیر نداشته، شاید یک یا دو روز بعد از این اتفاقات ما به اجبار و به دلیل خالی بودن پرواز، بلیت ٦٠٠ هزار تومانی را ٥٥٠ هزار تومان بفروشیم، اما این اتفاق زیاد تکرار نمیشود. سفر ایرانیها به ترکیه و به خصوص استانبول بیشتر با هدف خرید است، کاهش استقبال مسافران بعد از انفجارهایی که خبرشان منتشر میشود، به اندازهای نبوده که بخواهد جلبتوجه کند یا آمارهای ما را تحت تاثیر قرار دهد. استانبول شهری است که مراکز خریدی زیادی دارد، و جشنوارههای آن رقابت زیادی در بازارهای جهانی دارند، در فستیوالهای خرید در ماه رمضان یا ژانویه همه برندها آفر میزنند و در این دو ماه اگر به استانبول بروید میتوانید با ٧٠ درصد تخفیف از برندهای مطرح دنیا خرید کنید. اما به دلیل رقابت جهانی و به هم خوردن روابط ترکیه با روسیه، این کشور امسال سعی کرده تا نرخهایی را تعیین کنند که کاهش بیشتری نسبت به سالهای قبل داشته باشند. بعضی از مسافران خریدهای سالانه شخصیشان را انجام میدهند، اما کسانی که برای مغازههایشان خرید میکنند، در این فصل ممکن است چندین سفر به استانبول داشته باشند.»
هر چند که سازمان میراث فرهنگی پس از تعطیلات نوروز اعلام کرده بود که آمار ایرانیهایی که در ایام نوروز به ترکیه سفر کردند ١٠ درصد کاهش داشته است، اما مذاکراتی در رابطه توسعه روابط ایران و ترکیه در حوزه گردشگری بین مسوولان طرفین صورت گرفته است. اردیبهشت امسال و در حاشیه سفر رییسجمهور ترکیه به ایران، تفاهمنامه همکاریهای گردشگری بین ایران و ترکیه منعقد شد، مسعود سلطانیفر در حاشیه مراسم انعقاد این تفاهمنامه ضمن اشاره به توسعه روابط گردشگری بین ایران و ترکیه گفت: هر دو کشور برنامهریزی بلندمدتی برای توسعه گردشگری دارند و از ظرفیتهای خوب گردشگری نیز برخوردارند. افزون بر این انتظار مردم دو کشور این است که از ظرفیتهای گردشگری ایران و ترکیه استفاده بیشتری شود. ما به دنبال توازن در شمار گردشگران دو کشور هستیم، این بدین معنا نیست که بخواهیم تعداد گردشگران ایرانی خواهان سفر به ترکیه را کاهش دهیم، بلکه در پی آن هستیم که گردشگران بیشتری را از ترکیه در ایران میزبانی کنیم و در همین جهت پروازهای بین ترکیه و ایران افزایش خواهد یافت. ما در زمینه توسعه گردشگری بین دو کشور ایران و ترکیه آینده بسیار روشنی را برای هر دو کشور میبینیم». مدیرکل تبلیغات وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه هم که به عنوان نماینده این کشور در این مراسم حضور داشت، با اشاره به اینکه ایران و ترکیه به عنوان دو کشور همسایه باید تعاملات خود را افزایش دهند، تاکید کرد: «افزایش تبادل گردشگر بین دو کشور، سبب پیشرفت صنعت گردشگری در ایران و ترکیه میشود.»
مسافران ایرانی ترکیه همچنان بر حمایت از گردشگری این کشور تاکید دارند و با وجود ناامنی در این کشور همچنان یکی از گزینههای اصلی سفر ایرانیان به خارج از کشور، شهرهای مختلف ترکیه است.