همکاریهای دانشگاههای ترکیه و ایران گسترش مییابد
خات نیوز- رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایغدیر ترکیه گفت: ما نکات مشترک زیادی با ایران داریم و همچنین با ۲۰ دانشگاه در ایران ارتباط داریم و همچنین مقالات مشترک زیادی بین دو کشور توسط دانشجویان و اساتید نوشته شده است.
به گزارش خات نیوز، امروز اولین نشست همفکری راهاندازی کنسرسیوم دانشگاههای اوراسیا و پنجمین جایزه مصطفی در تبریز با حضور نمایندگانی از کشورهای منطقه برگزار شد. در این جلسه نمایندگان خارجی و میهمان جلسه به توضیحاتی در خصوص این نشست پرداختند که ترجمه این گفتگوها بدین شرح است.
ابراهیم اوزجوشار، عضو هیات علمی دانشگاه ماردین ترکیه دومین سخنران این جلسه بود، اظهار کرد: ابتدا از کشور ایران تشکر میکنم بابت مقاومتی که در برابر کشورهای زورگوی جهان با تحریمها و تهدیداتی که برای ایران وارد میکردند، ما در کنار شما هستیم و از این اقتدار بسیار تشکر میکنم.
وی با بیان اینکه یک سال پیش با دعوت رئیس دانشگاه علوم پزشکی در ایران حضور داشتم و آن موقع هم به افزایش ارتباطات بسیار تاکید داشتم، افزود: تاکید دارم علم باید در خدمت و انسانیت باشد؛ کشورهای مسلمان همکارهای تجاری و اقتصادی دارند و باید در همکاری علمی هم قوی باشند.
این عضو هیات علمی دانشگاه متذکر شد: این اتحادیه چاره برای این ارتباطات است.
وی خاطرنشان کرد: در دوران کرونا این موضوع ایجاد شد که ما باید همکاری بیش از حد داشته باشیم و یک خلا بزرگی در این خصوص داریم.
کشورهای به ظاهر طرفدار حقوق بشر در دوران کرونا به دنبا دارو ندادند
اوزجوشار ادامه داد: در آن دوران آنهایی که زور داشتند و ادعای حقوق بشر داشتند در دوران کرونا همه جهان را تنها گذاشتند.
وی افزود: این کشورهای به ظاهر طرفدار حقوق بشر نه تنها دارو در اختیار ما نگذاشتند بلکه ماسک هم نمیدادند.
اوزجوشار با تاکید بر اینکه در مقابل این ناعدالتیها ما طبق فرمایش پیامبر بزرگ اسلام ما مسلمانها باید با هم همکاری داشته باشیم، گفت: ما باید یک دید نو و مدرن در مورد این رویدادها باید داشته باشیم.
وی ابراز کرد: برگزاری این جلسات در کشور عرفان یعنی ایران آن هم در منطقه ترک نشین بسیار خوب است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ماردین گفت: ریاست جمهور ایران و ترکیه هم کارهای جدی انجام دادهاند که قابل تقدیر است زیرا قطعا همکاری علمی برای ما بسیار مهم است.
وی خاطرنشان کرد: من معتقد هستم دانشگاههای متعدد ترکیه به این اتحادیه خواهد پیوست.
اوزجوشار با اشاره بر اینکه اگرچه دانشگاه مادرین ترکیه جدید هست ولی ما آمادگیهای لازم برای همکاریهای جدی را داریم، گفت: ما قبل از این جلسه هم قدمهایی برای افزایش ارتباطات برداشتیم، و کارهای مشترک زیادی با اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز داریم.
وی یادآور شد: دانشگاههای ارومیه نیز جزو دانشگاههایی است که تمایل داریم ارتباط با آنها داشته باشیم.
عضو هیات علمی دانشگاه ماردین متذکر شد: این همکاری نه تنها در کشورهای اسلامی بلکه در کل جهان بسیار اهمیت خواهد داشت.
دانشگاه علوم پزشکی ایغدیر ترکیه مورد توجه دانشجویان خارجی
محمد هاکی آلما، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایغدیر ترکیه نیز در ادامه این نشست به ایراد سخنرانی پرداخت، وی با تشکر ویژه از همه حاضرین گفت: ما همه نوههای امام حسین (ع) هستیم و این خیلی زیباست که در جمع شیعیان هستیم آن هم در هفته وحدت.
وی ادامه داد: دانشکده ما یکی از دانشگاههای مورد علاقه دانشجویان خارجی است، در دانشگاه ما همه رشتههای پزشکی و پیراپزشکی وجود دارد.
این رئیس دانشگاه علوم پزشکی ترکیه با بیان اینکه ما در دانشگاه، رشتههای بدون آزمون داریم و رشتههایی که رای درآمدسازی موثر خواهد بود، افزود: ما در حال حاضر با نخجوان برای دیپلم مشترک دانشجو میپذیریم.
وی با ابراز نارضایتی از برخی همسانسازی ها دروس در بین دانشجویان خارجی گفت: در موضوع همگانسازی واحدهای دانشگاهی با مشکل روبهرو هستیم که برای آن کاری کرد زیرا هدررفت زیادی در این خصوص ایجاد میشود.
هاکی آلما یادآور شد: با همکاریهایی در مورد دین اسلام و مکتب جعفری را داریم و دو سال یکبار اجلاسیه برگزار میشود و حتی بارها به دانشگاههای ایران در این خصوص آمدیم.
همکاری و ارتباط با 20 دانشگاه ایران
وی ادامه داد: ما نکات مشترک زیادی با ایران داریم و همچنین با ۲۰ دانشگاه در ایران ارتباط داریم و همچنین مقالات مشترک زیادی بین دو کشور توسط دانشجویان و اساتید نوشته شده است.
عضو هیات علمی دانشگاههای ترکیه بیان کرد: این اتحادیه از لحاظ تشکیل خیلی منطقی و معقول است و ما خیلی استقبال میکنیم زیرا تبریز نکات مشترک زیادی با ما دارد، جاده ابریشم از اینجا میگذرد، از لحاظ فرهنگی بسیار نزدیک هستیم و قطعا این اتحادیه ضربه بزرگی برای کشورهای استعمارگر است که همیشه از طرق مختلف در حال جایگزینی روشهای متعدد علیه بشریت مسلمان هستند و قطعا ما نامزد حضور در این اتحادیه هستیم.
فعال بودن در حوزه ژن درمانی
متین اکسوی، رئیس دانشگاه کنیا ترکیه در ادامه جلسه با ابراز خرسندی از حضور در شهر شمس تبریزی ، گفت: این حضور بسیار حالمان را خوب میکند زیرا من از شهر قونیه، شهر عارف معروف به اینجا آمدهام.
وی ادامه داد: ما در دانشکده ۲۳ دانشکده، ۲۳ موسسه فنی حرفهای و ۷ انیستیتو و ۵ انیستیتو تخصصی را داریم.
اکسوی با تاکید بر اینکه ما زیرساختهای مهمی در حوزه سلامت داریم؛ گفت: ما در علومهای دیگر هم فعال هستیم و همه ساله یک میلیون و نیم ویزیت در دانشکده و ۱۰۰ هزار جراحی انجام میگیرد.
وی افزود: در حوزه ژن درمانی هم بسیار فعال هستیم و امکانات زیادی را هم داریم.
رئیس دانشگاه کنیا با اشاره بر اینکه ما در دانشگاه در حوزه کرونا دو واکسن مهم تولید شد، افزود: در منطقه جزو دانشگاهی هستیم که اساتید خودشان تولید کرده و صادر میکنند، به عبارتی اساتید دانشگاه ما همگی خودکفا هستند.
وی گفت: تفاهمنامه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی تبریز را امضا کردیم و اروزی برکت زیادی برای هر دو کشور داریم.
وی متذکر شد: امید است این همکاریها به تولید علم منجر شود.
بیمارستان پیوند عضو مالاتیا جزو مراکز مهم در دنیاست
در ادامه این نشست بینالمللی احمد کیزیلای، رئیس دانشگاه مالاتیا، ایراد سخنرانی کرد، وی اظهار کرد: این اولین بار است که به ایران میآیم از اینرو تجربهای از ایران ندارم اما در سال ۲۰۱۲ هیات علوم پزشکی همدان به کشور ما آمدند و قراردادهای با هم امضا کردیم؛ به خاطر اینکه وزارت علوم ایران پیگیر نشد اما انگار بعد از ۱۱ سال داریم این موضوع را از تبریز شروع میکنیم.
وی یادآور شد: بعد از زلزله خسارت بزرگی به شهر ما وارد شده است، سعی بر جبران آن داریم، سرپا شدیم ولی نیاز به دعای مردم داریم.
کیزیلای بیان کرد: ما جزو دانشگاههای قدیمی در حوزه سلامت است، ۱۴ دانشکده، ۶ انیستیتو، ۴ مقطع لیسانس، و ۲ مرکز تخصصی دارد و همچنین در حال حاضر ۴۰ هزار دانشجو داریم و ۱۸۵۰ نفر هیات علمی وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه ما جزو دانشکدههای مطرح جهان هستیم، و در حوزه سلامت بسیار توانمند هستیم، ادامه داد: قطعا این تفاهم نامه منجر به یک همکاری بزرگی خواهد بود.
وی گفت: ما یک مرکز سلامت بزرگی در دانشکده داریم، این مرکز سلامت شامل سه بیمارستان عمومی، سرطان و پیوند عضو کبد است.
وی توضیح داد: بیمارستان پیوند عضو مالاتیا جزو مراکز مهم در دنیاست و به بسیار از کارهای نوین دست زدهایم. فکر میکنم دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز ۲۰۰ عمل پیوند کبد انجام داده است و این جای تبریک دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مالاتیا گفت: در موضوع سرطان نیز کارهای بسیار در بیمارستان ما انجام گرفته است؛ از اینرو به تبریز آمدیم و از اینجا هم به اصفهان خواهیم رفت تا ارتباطات گستردهتری داشته باشیم تا بلکه ارتباطات زیادتر شود و امید است این دعوت وسیله خیر برای همکاری آتی شود.
وی ادامه داد: در خصوص این جلسه از عوامل کادر تشکر میکنم که سبب خیر شدند و امید دارم از این به بعد یکپارچگی دانشگاههای اوراسیا با همکاری زیادی روبرو شوند و سبب خیر برای جهان شوند.
کیزیلای خاطرنشان کرد: ما تمایل به همکاری، شراکت در علم با علوم پزشکی ایران و تبریز داریم.
در پایان جلسه الیاس خاسانلو، از پروفسورهای دانشگاه اندیجان ازبکستان در این جلسه با تشکر ویژه از دعوت علوم پزشکی تبریز، گفت: سلام و احترام به همه داشتم، من خیلی خوشحال هستم که الان در اینجا حضور دارم و با پروفسورهای مختلفی در یک جلسه مهم برای تشکیل یک اتحادیه حضور داریم. البته سلام رئیس دانشگاه را به شما میرسانم که نتوانستند در این جلسه حضور داشته باشند.
وی با تاکید بر تمایل و آمادگی کامل برای همکاری با ایران در این اتحادیه، گفت: ما همکاریهای با افغانستان و تهران داریم و همچنین آمادگی گسترش این همکاریها هستیم.
این نماینده از کشور ازبکستان گفت: امید است این جلسه یک شروع برای همکاری دوستانه و برادرانه داشته باشد و با اطمینان کامل آمادگی در تمام محورها داریم.