طرز تهیه قهوه ترک

طرز تهیه قهوه ترک

اندازه گیری مواد و روش درست کردن

خات نیوز- قهوه ترک یک نوشیدنی سنتی ترکیه است که در ترکیه و سایر نقاط اروپا و آسیا محبوب می‌باشد. در اینجا روش صحیح اندازه گیری مواد برای درست کردن قهوه ترک و طرز تهیه قهوه ترک و نکات جالب در زمان سرو آن یاد داده شده است.

چند دلیل وجود دارد که افراد قهوه ترک را به انواع دیگر قهوه ترجیح می‌دهند و مهمترین آن‌ها عبارتند از: آسیاب کردن قهوه، استفاده از قهوه جوش برای درست کردن قهوه و کف روی قهوه که در طول دم شدن روی آن ایجاد می‌شود.

این نوشیدنی را می‌توان با ادویه جات و شکر طعم داد، این مهم است که هر فنجان قهوه با توجه به علایق شخص درست شود.

به طور کلی در تهیه قهوه ترک مقدار مواد برای هر فنجان قهوه به این شکل می‌باشد:

۵۰ میلی لیتر آب

۲ قاشق چای خوری (۳.۵ گرم) قهوه ریز خرد شده

۱ تا ۴ قاشق چای خوری (۵ تا ۱۹ گرم) شکر برای طعم دادن

اکنون ستاره روش صحیح اندازه گیری مواد و روش سنتی و اصیل دم کردن قهوه ترک را به شما می‌آموزد.

اندازه گیری مواد تشکیل دهنده برای تهیه قهوه ترک

۱- قهوه ترک، یک نوشیدنی کوچک حاوی مقدار زیادی قهوه است. در تهیه قهوه ترک هر فنجان باید با حدود ۲ قاشق چای خوری (۳.۵ گرم) از قهوه درست شود. اگر از دانه قهوه استفاده می‌کنید، باید ۲ قاشق چای خوری را برای هر فنجان قهوه اندازه گیری کنید. از دانه قهوه عربیا اغلب برای قهوه ترک استفاده می‌شود.

۲- از آنجا که قهوه ترک در زمان آماده شدن آسیاب نمی‌شود، مهم است که دانه‌های قهوه از قبل کاملا خرد و ریز شده باشد. برای این کار می‌توانید از یک آسیاب مخصوص قهوه ترک استفاده کنید. همچنین می‌توانید دانه قهوه تازه را در فروشگاه‌های مواد غذایی خرد کنید. توجه کنید که پودر قهوه ترک درست مانند پودر کاکائو نرم است.

۳- ساده‌ترین راه برای اندازه گیری میزان آب برای درست کردن قهوه ترک این است که آب را درون فنجان بریزید و برای قهوه هر نفر، یک و نیم فنجان آب در نظر بگیرید (حدود ۵۰ میلی لیتر آب).

توجه: برای اینکه قهوه بهترین مزه را داشته باشد، همیشه از آب سرد و تازه استفاده کنید.

۴- شکر یک ماده اختیاری در قهوه ترک است و هر کس بخواهد از آن استفاده می‌کند. به طور معمول برای استفاده از شکر در قهوه ترک چهار سطح در نظر گرفته می‌شود:

ساده: بدون شکر (شیرین نشده)

کمی شیرین: 1 قاشق چای خوری (۴.۵ گرم) شکر

شیرین: ۲ قاشق چای خوری (۹ گرم) شکر

بسیار شیرین: ۳ تا ۴ قاشق چای خوری (۱۴ تا ۱۸.۷۵ گرم) شکر

همچنین بخوانید: ۱۱ اشتباه در درست کردن قهوه با کیفیت

روش اصولی درست کردن قهوه ترک

۱- قهوه، آب و میزان مورد نظر شکر را در قهوه جوش مسی و یا برنجی بریزید و به آرامی آن‌ها را مخلوط کنید. به عنوان چاشنی می‌توانید ⅛ قاشق چای خوری (۰.۲۵ گرم) هل و یا یک پوکه هل را به قهوه جوش اضافه کنید.

۲- حال اجاق گاز را روی شعله کم یا یک اجاق الکتریکی را روی حرارت کم قرار دهید. بعد قهوه جوش را روی حرارت قرار داده و مواد داخل آن را برای یک دقیقه هم بزنید. بعد از یک دقیقه، هم زدن را متوقف کنید و اجازه دهید قهوه دم بکشد.

هنگامی که قهوه را دم می‌کنید، حرارت زیر آن باید کم باشد، زیرا نباید آب جوش بخورد و یا عطر و طعم قهوه تغییر کند و کف روی آن از بین برود.

۳- یکی از مهمترین عناصر قهوه ترک، کفی است که روی آن شکل می‌گیرد. در زمان دم کشیدن قهوه، کف تیره در اطراف لبه قهوه جوش تشکیل می‌شود، این عمل سه تا چهار دقیقه طول می‌کشد. توجه داشته باشید که قهوه را نگاه کنید تا کف روی آن را ببینید و حواستان باشد که نجوشد، اما آن را هم نزنید.

توجه: اگر به نظر می‌رسد قهوه می‌خواهد شروع به جوشیدن کند، آن را برای چند ثانیه از گرما دور کنید تا خنک شود.

۴- پس از سه تا چهار دقیقه، وقتی کف در بالای قهوه شکل گرفت، قهوه جوش را از روی اجاق برداشته و کف روی آن را در فنجان بریزید. سپس قهوه جوش را روی اجاق بازگردانید.

توجه: برای برداشتن کف از روی قهوه جوش، می‌توانید از یک قاشق استفاده کنید.

۶- پس از ۲۰ ثانیه قهوه جوش را از روی حرارت بردارید. حال همه محتوای داخل آن را شامل کف و قهوه درون فنجان بریزید. باید قهوه را در حالی که داغ و تازه است سرو کنید.

نکات مورد توجه در زمان سرو قهوه

بعد از ریختن قوه در فنجان اگر مقداری روی لبه یا دیواره فنجان ریخت با استفاده از یک پارچه مرطوب آن را تمیز کنید.

بهتر است بعد از گذشت ۳۰ ثانیه از سرو قهوه آن را میل کنید.

خوردن آب یک راه عالی برای تمیز کردن دهان است، بنابراین قهوه ترک معمولا با یک لیوان آب سرو می‌شود. می‌توانید قبل از نوشیدن قهوه یک جرعه آب بنوشید و از طعم قهوه خود بیشتر لذت ببرید.

برگرفته از: Wikihow

همچنین ببینید

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه تهیه کننده برنامه محفل از تولید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *