درآمد مالیاتی ترکیه 7 برابر ایران

درآمد مالیاتی ترکیه 7 برابر ایران

معاون برنامه‌ریزی و پژوهشی سازمان امور مالیاتی گفت: توسعه اقتصادی در کشور زمانی رخ می‌دهد که منابع پایدار برای مخارج وجود داشته باشد. درآمد مالیاتی ترکیه 7 برابر ایران

به گزارش خات نیوز به نقل از ایسنا، محمدرضا عبدی ظهر امروز در مراسم افتتاح بزرگ‌ترین سالن یکپارچه امور مودیان پروژه طرح جامع مالیاتی در زنجان ضمن تبریک ولادت حضرت معصومه (س) گفت: نظام مالیاتی کشورها در تمامی دنیا سه رکن اساسی دارد که یکی از آن‌ها تولید ملی، دیگری قوانین و مقررات آن کشور و رکن سوم سازمان وصول‌کننده مالیات‌ها است. در هر کشور سازمان مالیاتی یا گمرک و یا ادغامی از این دو و یا سازمان درآمدی کشور بر مبنای قوانین و مقررات هر کشور درصدی از تولید داخلی را به عنوان مالیات دریافت می‌کند.

این مسئول ادامه داد: تولید ملی که یکی از مهم‌ترین عناصر وصول مالیات است در کشور ما حدود 500 میلیارد دلار برآورد شده که شش درصد آن به عنوان مالیات دریافت می‌شود.

عبدی با اشاره به اقتصاد کشور فرانسه، خاطرنشان کرد: تولید ملی فرانسه با داشتن اقتصادی نزدیک به شش برابر اقتصاد ما در سال 2015 در حدود 2800 میلیارد دلار داشته است و این در حالی است که تولید ملی ایران در مدت زمان مشابه 500 میلیارد دلار بوده است و میزان درآمد مالیاتی کشور فرانسه در سال 2015 به میزان 557 میلیارد یورو بوده است که 350 میلیارد یورو آن به دولت و 250 میلیارد یورو آن نیز به دهیاری‌ها و شهرداری‌ها اختصاص داده شده است و در سال گذشته در ایران 102 هزار میلیارد دلار مالیات و عوارض شهرداری‌ها پش‌بینی شده است که بسیار کمتر از درآمد کشور فرانسه است.

وی افزود: 25 درصد تولید ملی در فرانسه به عنوان مالیات مطرح می‌شود و این درصد در ایران شش درصد است و کشور ترکیه که منابع نفت و گاز ندارد ولی مالیاتی که در سال 2015 گرفته است 7 برابر درآمد مالیاتی در کشور ما بوده است و این عوامل سبب می‌شود که کشورها برنامه‌های توسعه‌ای خود را انجام دهند.

معاون برنامه‌ریزی و پژوهشی سازمان امور مالیاتی با اشاره به رابطه بین بهره‌وری و تولید ملی، تصریح کرد: برای اینکه تولید ملی رشد کند باید بهره‌وری را افزایش داد و این رابطه مستقیم بین بهره‌وری و تولید ملی عامل مهمی در توسعه اقتصادی است و با افزایش تولید ملی، میزان مالیات دریافتی نیز افزایش می‌یابد و برای عملی شدن این کار باید اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد دانش‌بنیان و دانش فنی سوق دهیم.

وی با اشاره به قوانین جدید مالیاتی، یادآور شد: در بازنگری که در قوانین مالیاتی انجام شده، برخی از اصول رعایت شده است و دیگر نگاه تبعیض‌آمیز نیز در قوانین وجود ندارد و با به میان آمدن بحث سیستم‌های الکترونیک بحث کتمان مالیاتی وجود نخواهد داشت و این موضوع در قانون جدید جرم مالیاتی و کیفیری محسوب می‌شود و همه قوانین جدید از ابتدای امسال لازم‌الاجرا است.

عبدی در رابطه با سازمان وصول‌کننده مالیات، گفت: باید سازمانی داشته باشیم که بتواند خدمات را به صورت کامل و جامع و نیز در شرایط مطلوب به مردم ارائه دهد و کمترین هزینه را برای مودیان تحمیل کند، لذا در این راستا پروژه طرح جامع مالیاتی پی‌‎ریزی شد و در این نظام مالیاتی به خوداظهاری مودیان اعتماد می‌شود و رویکرد نظام مالیاتی این است که در سال‌های آتی کمتر از 20 درصد مودیان رسیدگی داشته باشند و 80 درصد پس از ارسال می‌توانند مفاصا حساب خود را دریافت کنند.

این مسئول تاکید کرد: اگر شفاف‌سازی‌های لازم انجام شود و مردم از نحوه مصرف مالیات‌ها مطلع شوند حتما استقبال خواهند کرد و توسعه اقتصادی کشور زمانی رخ می‌دهد که منابع پایدار برای مخارج وجود داشته باشد.

در ادامه این جلسه، استاندار زنجان نیز گفت: مدتی است که بحث تمرکز خدمات اجرایی در مجموعه دستگاه‌های اجرایی مطرح شده است و تا مراجعه‌کنندگان از حضور در چند نقطه از بخش‌های مختلف ادارات بی‌نیاز شوند و پیشنهاد داده شد که در همه مجموعه‌ها بخشی با نام میز خدمت ایجاد شود که به صورت سازمان‌های الکترونیک بوده و مراجعه‌کننده با دریافت کد رهگیری بتواند مرحله به مرحله کار خود را تکمیل کند و به اتمام برساند.

جمشید انصاری خاطرنشان کرد: نمونه‌ای‌ از تجمیع همه خدمات در یک محل را اداره‌کل امور مالیاتی زنجان با افتتاح مرکز ارائه خدمات به مودیان مالیاتی انجام داده است و این کار علاوه ‌بر افزایش سرعت کارها، شفافیت سیستم مالیاتی را نیز افزایش خواهد داد. این کار قدمی برای این خواهد بود که اداره امور مالیاتی به سازمانی شیشه‌ای تبدیل شود.

این مسئول با اشاره به طرح بزرگ‌ترین سالن یکپارچه امور مودیان پروژه طرح جامع مالیاتی عنوان کرد: این کار از جنبه‌های مختلفی قابل توجه است یکی استفاده از فضای خود این اداره‌کل برای راه‌اندازی این بخش و دیگری از ابزار پیشرفته الکترونیکی استفاده می‌شود.

در ادامه این جلسه، امام جمعه زنجان با تبریک میلاد حضرت معصومه (س) گفت: در سال‌های اخیر به اجبار به درآمدهای نفتی متکی بودیم و با تغییر قیمت نفت تغییرات در درآمدها و فعالیت دولت‌ها مشاهده می‌شد و این در حالی است که نفت ثروت ملی است و منحصر به نسل‌های دیروز و امروز نیست، بلکه ما باید این ثروت ملی را برای آیندگان حفظ و پاسداری کنیم و کسی حق اسراف را از منابع ملی ندارد.

آیت‌الله علی خاتمی ادامه داد: کار مالیات‌بگیران بسیار سخت است و آنان باید کارهای خود را با شفاف‌سازی ادامه دهند و برای مردم نیز این فرهنگ ایجاد شود که پرداخت مالیات از جمله وظایف هر شهروند است و اداره‌کل امور مالیاتی استان اقدامات مناسبی را برای شفاف‌سازی در این سال‌ها انجام داده است.

در ادامه این جلسه، مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان نیز گفت: در راستای تحقق اهداف سند چشم‌انداز بیست ساله کشور، اهداف برنامه‌های توسعه‌ای پنج ساله و در چارچوب طرح تحول اقتصادی دولت به عنوان مبنای اصلی تحقق عدالت به ویژه در حوزه مالیات، طرح جامع مالیاتی به عنوان برنامه و طرح محوری طرح تحول اقتصادی، برنامه‌ریزی و در حال اجرا است.

غلامرضا شریفی با اشاره به اینکه در اجرای طرح جامع مالیاتی بحث استانداردسازی فضاهای کاری نیز مورد توجه است، عنوان کرد: بر همین اساس بزرگ‌ترین سالن امور مودیان کشور در استان زنجان ساخته شد که ساخت این سالن به مساحت 1600 مترمربع از خردادماه سال گذشته آغاز و 61 کانتر در آن تعبیه شده است و در سالن مذکور 15 رئیس گروه و شش رئیس امور و بایگانی متمرکز اسناد حضور خواهند داشت که هدف از ساخت سالن مذکور تسریع در خدمت‌رسانی بهتر به مشتریان است.

همچنین ببینید

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه تهیه کننده برنامه محفل از تولید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *