حضور دیپلمات‌های ایرانی در میزگرد ترکیه 

 

حضور دیپلمات‌های ایرانی در میزگرد ترکیه 

رئیس و معاون مرکز آموزش و پژوهش‌های بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران با حضور در میزگردی در شهر استانبول ترکیه با محوریت استراتژی پایدار دو کشور، به بررسی روابط دوجانبه پرداختند.

به گزارش خات نیوز – خبری ایران بالکان (ایربا) به نقل از آناتولی، دکتر سید محمد کاظم سجادپور، رئیس مرکز آموزش و پژوهش‌های بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران طی سخنانی در میزگردی در شهر استانبول ترکیه با محوریت «استراتژی پایدار» دو کشور گفت: با ورود طرف‌های سوم به منطقه و ایجاد تفرقه میان کشورها مردم آسیب دیدند.

این دهمین میزگرد ترکیه – ایران بود و با محوریت استراتژی پایدار در کشور و همکاری مرکز مطالعات استراتژیک آسیا-ترک برگزار شد. سجادپور در این نشست همچنین اظهار داشت:

آمریکا در منطقه به هنجارهای قانونی و بین المللی توجه نمی کند. حتی به هم‌پیمانان خود نیز گوش نمی‌دهد. ترکیه نگران امنیت خود است، اما آمریکا به این موضوع توجهی ندارد.

کارشناسان ترکیه و ایران با حضور در چنین میزگردهایی نقش موثری در روابط دوجانبه ایفا می کنند. روابط ما از ابعاد مختلفی برخوردار است. از این رو توسعه این روابط اهمیت بسیاری دارد. اگر تنها یک بعد از آن ناقص باشد سایر ابعاد نیز متاثر می شود.

وظیفه ما تولید فکر و اندیشه برای ارتقای نگرش و تحلیل مان از مسائل است. کاربرد این نشست ها در آنالیز مسائل مفید است و موجب می شود که به تصویر روشن تری از سیاست جهانی برسیم. روابط دوجانبه نیز از اثرات آن است.

چگونگی درک ما از مسائل منطقه و آنالیز آن به ویژه در روابط ترکیه و ایران مهم است. سیاست منطقه ای و بازیگران در دوران پس از جنگ سرد به اوج خود رسیدند. بازیگران منطقه را در نظر بگیرید؛ قطر کشوری کوچک، اما یک بازیگر است.

ترکیه هم بازیگر است اما اهمیت استراتژیک دارد. ایران هم همینطور. ایران و ترکیه در منطقه ما مهم‌ترین بازیگران هستند. عربستان سعودی و امارات متحده عربی همچنین.

ترکیه و ایران همکاری نزدیک تری را آغاز کردند. همکاری این دو کشور با روسیه به ویژه در مورد سوریه قواعد بازی را تغییر داد. همکاری ایران و ترکیه همچنین روند تشکیل یک کشور مستقل در شمال عراق را تغیبر داد.

قدرت های بزرگ در پی ایجاد تغییرات ساختاری و ژئوپلیتیک در منطقه هستند. این اقدام نیز با بازیگران بین المللی که به داخل تحمیل شده اند، صورت می گیرد. امیدواریم در این امر موفق نشوند. هراقدامی زوری، با شکست روبه رو خواهد شد.

انقلاب ایران پاسخ طبیعی به این نوع اقدامات بود. انقلاب ایران به لحاظ طبیعی، ملی و محلی بودنش، واکنشی به این روند که اشاره کردیم، محسوب می شود. ما به بروز واکنش های طبیعی در این منطقه اطمینان داریم”.

در ادامه مرتضی پاکدامن، معاون مرکز آموزش و پژوهش‌های بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران نیز تصریح کرد:

“جغرافیا، هویت و مسائل اقتصادی عوامل نزدیک کننده دو کشور به همدیگر هستند. اختلاف نظر نیز وجود دارد. برای همکاری استراتژیک و بلندمدت باید از تمایزات کاسته و زمینه فرصت های جدید را افزایش دهیم.

اختلافاتی روابط دو کشور بروز یافته است. ایران و ترکیه در برابر وضعیت منطقه به هم نزدیک‌تر شده‌ و دوران رقابت را پشت سر گذاشتند. هر دو کشور حائز اهمیت استراتژیکی بوده و بر روی مسیر جاده ابریشم قرار داردند.

همچنین هر دو کشور مانند پل ارتباطی غرب و شرق هستند. این ویژگی باید به عنوان یکی از فرصت های بزرگ ارزیابی شود. خطرات موجود همزمان بر دو کشور تاثیرگذار هستند.

ما برای بقای خود به هم وابسته هستیم. برنامه هایی برای عقب راندن ترکیه و ایران وجود دارند، اما هر دو کشور می توانند در مقابل به طور فعال وارد عمل شوند. این امر مستلزم همکاری طرفین است.

زینب راغب‌اوغلو

همچنین ببینید

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه تهیه کننده برنامه محفل از تولید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *