تسهیلات تحصیلی ایران برای دانشجویان ترکیهای
مدیر آموزش بنیاد سعدی در نشست خود با رؤسای گروههای زبان فارسی دانشگاههای ترکیه، گفت: از این پس میتوانیم میزبان دانشجویان ترکیهای در ایران برای گذراندن واحدهای درسی در رشته زبان و ادبیات فارسی باشیم.
به گزارش خات نیوز به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست اساتید زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای ترکیه با حضور رایزن فرهنگی ایران در این کشور، مدیر آموزش بنیاد سعدی، مدیر مرکز آموزش زبان فارسی رایزنی فرهنگی و رؤسا و اساتید زبان فارسی شهرهای مختلف ترکیه برگزار شد.
در این نشست حسن صفرخانی، رایزن فرهنگی ایران در ترکیه به تشریح وضعیت آموزش زبان فارسی در ترکیه پرداخت و گفت: جایگاه زبان فارسی و اهمیت آن موجب شده است که تلاشهای زیادی از سوی رایزنی فرهنگی ایران و همکاران ما در بخش آموزش زبان فارسی صورت بگیرد که این امر موجب افزایش تعداد زبانآموزان و ارتقای سطح کیفیت آموزش شده است.
وی در ادامه به ضرورت حمایت بیشتر بخشهای مختلف در آموزش زبان فارسی اشاره کرد و افزود: ضرورت بروزرسانی منابع آموزشی و استانداردسازی آنان، اعطای فرصتهای مطالعاتی بیشتر برای زبانآموزان به ایران به منظور ارتقای توان علمی، اعزام استاد به مراکز آموزش زبان فارسی مورد نیاز، ایجاد وحدت رویه و استانداردسازی موضوع آموزش، ترمیم زیرساختها و بهرهگیری از روشهای نوین و … بخشی از نیازهای این حوزه است که بایستی در تصمیمگیریها به آن توجه بیشتری کرد.
در ادامه این نشست عباس نجار، مدیر مرکز آموزش بنیاد سعدی از اقدامات انجام شده توسط این بنیاد در راستای افزایش سطح کیفیت آموزش و ایجاد ساختارهای لازم به منظور استانداردسازی موضوع آموزش پرداخت. وی گفت: بنیاد سعدی با راهاندازی شبکه جامع آموزش زبان فارسی توانسته است در موضوع ساختارسازی زبانآموزان و استانداردسازی آموزش زبان فارسی گامهای مهمی را بردارد.
وی در ادامه به تشریح اقدامات صورت گرفته در خصوص تأمین منابع لازم و ایجاد وحدت رویه در متون آموزشی پرداخت و افزود: تهیه و انتشار کتابهای «مینا» و «گام اول» توانسته است بخشی از نیازهای آموزش زبان فارسی را در سراسر جهان برطرف سازد.
نجار همچنین افزایش ظرفیت دورههای آموزشی را گامی دیگر از اقدامات صورت گرفته از سوی بنیاد سعدی دانست و افزود: با برنامهریزیها و هماهنگیهای صورت گرفته از این پس میتوانیم میزبان دانشجویان ترکیهای در ایران برای گذراندن واحدهای درسی در رشته زبان و ادبیات فارسی باشیم.
در ادامه این نشست حجابی کرلانقیچ، رییس گروه زبان و ادبیات شرقی دانشگاه آنکارا، عدنان کارا اسماعیل اوغلو، رییس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کریک قلعه، تمیزال، رییس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه قونیه، احمد جباری، رییس مرکز بینالمللی آموزش زبان و ادبیات فارسی در آنکارا، اکبری، استاد زبان فارسی دانشگاه کریک قلعه و یوسف اوز، رییس کرسی مترجمی دانشگاه کریک قلعه، مطالبی را در خصوص وضعیت مراکز آموزشی و مسایل مرتبط به آموزش زبان فارسی بیان کردند.