ترکيه 46 ميليارد دلار از صادر کنندگان حمايت مي کند
خات نیوز- ترکيه امسال 46 ميليارد دلار از صادر کنندگان حمايت مي کند خبرگزاري آريا – آنکاراـ ايرناـ رخسار پکجان وزير تجارت ترکيه اعلام کرد که صادرکنندگان اين کشور در سال جاري از پشتيباني 46 ميليارد دلاري اگزيم بانک ترکيه بهره مند مي شوند.
به گزارش خات نیوز، پکجان در مصاحبه با حبرنگاران اظهار کرد: اگزيم بانک در هفت ماه امسال به ميزان 24.1 ميليارد دلار از صادرکنندگان حمايت مالي کرده که در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 9 درصد رشد داشته است و البته تا پايان سال در مجموع 46 ميليارد دلار حمايت مالي از صادرکنندگان خواهد کرد.
وي افزود: اگزيم بانک در سال گذشته ميلادي با پشتيباني مالي 39.3 ميليارد دلاري، در واقع 25 درصد بخش فاينانس صادرات کشور را انجام داد که در نظام بانکي کشور اين ميزان به 45 درصد طي سال جاري مي رسد.
وي تاکيد کرد: در حال حاضر نيز 69 درصد پشتياني مالي اگزيم بانک از کسب و کارهاي کوچک و متوسط انجام مي شود و تلاش ما در برنامه اجرايي يکصد روزه وزارتخانه تجارت در راستاي افزايش مشتري هاي اگزيم بانک به ويژه در ميان اين نوع از کسب و کارها و رساندن تعداد آن به 11 هزار صادرکننده تحت حمايت مالي اين بانک است.
وي تصريح کرد: در راستاي توسعه صادرات و پاسخ به درخواست هاي مکرر صادرکنندگان، مدت زمان بازپرداخت وامهاي اعتباري به آنها به پنج سال افزايش يافت که اين اقدام باعث مي شود تا صادرکنندان نفس راحتي بکشند.
مقامات دولت ترکيه، افزايش صادرات به حجم 300 ميليارد دلاري و کاهش کسري تجارت خارجي را يکي از مهمترين راهکارهاي لازم در راستاي رسيدن به هدف مورد اشاره عنوان مي کنند که در اين مسير وزارت بازرگاني اين کشور وظيفه محوري و سنگيني بر دوش دارد.
اردوغان مسوليت وزارت بازرگاني را در دولت جديد به خانم رخسار پکجان سپرده است که بي ترديد مسير بسيار دشواري را در رسيدن به هدف سال 2023 در پيش رو دارد.
ماه گذشته ميلادي شبکه خبر.7 با انتشار گزارشي تحت عنوان ‘آغاز سفرها براي صادرات 300 ميليارد دلاري’ نوشت: رخسار پکجان وزير بازرگاني ترکيه آستين هاي خود را در يک دستور کار يکصد روزه بالا زده و براي تحقق هدف صادرات 300 ميلياردي و ورود به بازهاي جديد، سفرهاي خود را آغاز مي کند.
بر اساس گزارش اين رسانه، به دنبال دستور اردوغان مبني بر دستيابي به هدف صادرات 300 ميليارد دلاري در سال 2023، وزارت بازرگاني ترکيه برنامه يکصد روزه اي را آغاز کرده است.
به گفته کارشناسان سياسي ـ اقتصادي ترک، افت ارزش پول ملي در برابر ارزهاي خارجي نتيجه سياست هاي غلط دولت از جمله عدم حمايت کافي از صادرکنندگان و توليدکنندگان طي سالهاي اخير بوده است و به همين دليل توسعه توليدات داخلي و افزايش صادرات از جمله اقدامات زير ساختي در اقتصاد کشور است که مي تواند پول ملي و تجارت کشور را از فلاکت بيشتر نجات دهد.
خاورم/1905
انتهاي پيام /*