بازگرداندن پناهجویان از کشورهای اروپا به کشورهای مبد

بازگرداندن پناهجویان از کشورهای اروپا به کشورهای مبد

سخنگوی وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که پیشنهاد امضای توافق‌نامه‌ی بازگرداندن پناهجویان از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به کشورهای مبدا را تاکنون به ۱۴ کشور ارائه کرده است.

به گزارش خات نیوز به نقل از ایسنا، ترکیه هنوز نام این ۱۴ کشور را اعلام نکرده است اما سخنگوی وزارت خارجه این کشور می‌گوید: امضای چنین قراردادی تصمیمی است که باید در پی مذاکرات با تک‌تک کشورها گرفته شود.

ترکیه مهم‌ترین کشور ترانزیت برای بسیاری از پناهجویانی است که رویای رسیدن به اروپا را در سر دارند.

هر ساله پناهجویان و مهاجران بسیاری خود را از راه دریا از ترکیه به یونان می‌رسانند، اما بر اساس قرارداد دوجانبه‌ای که آنکارا و آتن در سال ۲۰۰۲ امضا کردند، ترکیه موظف شده در صورت عودت این پناهجویان آنها را بپذیرد. دولت یونان روز سه‌شنبه اعلام کرد که کشورش با فوریت قصد دارد ۳۰۸ مهاجر عمدتا مراکشی، تونسی و الجزایری را بر اساس همین توافق به ترکیه برگرداند.

یونان که در ماه‌های گذشته با موج عظیمی از پناهجویان روبرو بوده، به ترکیه فشار وارد کرده که به این قرارداد پایبند بماند. یکی از مقام‌های دولت ترکیه به خبرگزاری فرانسه گفته که در ۱۴ سال گذشته ترکیه بیش از ۲۰ هزار تن از مهاجران و پناهجویان را تحت همین قرارداد پذیرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه ترکیه می‌گوید: راه معجزه‌آسایی برای توقف فوری جریان پناهجویان وجود ندارد؛ اگرچه به گفته او، در ماه‌های اخیر تعداد مهاجرانی که قصد داشتند خود را از راه ترکیه به یونان برسانند، به‌طور محسوسی کاهش یافته است.

طبق اعلام وزارت خارجه ترکیه، از آغاز سال ۲۰۱۶ تا ۱۵ فوریه راه خروج نزدیک به ۲۴ هزار پناهجو از ترکیه سد شده و ۹۳ قاچاقچی انسان بازداشت شده‌اند اما انتظار اتحادیه اروپا از ترکیه بیش از این‌هاست.

خبرگزاری رویترز گزارش داده که اتحادیه اروپا از آنکارا خواسته تا تعداد پناهجویانی که از طریق این کشور به یونان می‌رسند را به 1000 پناهجو در روز کاهش دهد تا در برابر آن اتحادیه اروپا پناهجویان را بی‌واسطه از ترکیه بپذیرد.

این رقم در حال حاضر بیش از دو هزار پناهجو در روز است که از راه دریای اژه خود را به جزایر یونان می‌رسانند. آلمان می‌گوید تنها در صورتی پناهجویان را بی‌واسطه از ترکیه خواهد پذیرفت که این تعداد به عددی سه‌رقمی کاهش یابد.

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، قرار است فردا (جمعه) برای مذاکره بر سر این موضوع به آتن برود. سفر او به آتن سه روز پیش از برگزاری اجلاس رسیدگی به بحران پناهجویان در بروکسل انجام می‌شود؛ اجلاسی که به پیشنهاد آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، سازمان‌دهی شده است.

همچنین ببینید

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه تهیه کننده برنامه محفل از تولید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *