بازتاب انتقال صیادمنش در رسانه های ترکیه‌

بازتاب انتقال صیادمنش در رسانه های ترکیه‌

خات نیوز: انتقال مهاجم جوان استقلال به تیم ترکیه‌ای در رسانه این کشور بازتاب داشت.

به گزارش خات نیوز، در روزهای گذشته اخبار مختلفی در مورد فروش اللهیار صیادمنش مطرح شده و امیرحسین فتحی مدیرعامل استقلال هم اعلام کرد که این بازیکن در حال ترانسفر شدن است اما اسماعیل خلیل‌زاده، عضو هیأت مدیره استقلال به تمامی شایعات پایان داد و گفت: «صیادمنش به باشگاه فنرباغچه ترکیه فروخته شده و 850 هزار دلار قیمت این بازیکن بوده که ما پول آن را هم کامل دریافت کردیم و در پایان فصل صیادمنش از تیم ما جدا می‌شود.

مهاجم آبی‌پوشان در شرایطی با قراردادی 5 ساله به ارزش 2 میلیون دلار راهی این تیم مطرح و پرهوادار فوتبال ترکیه می‌شود که سایت futbolarena این کشور هم خبر پیوستن صیادمنش به فنرباغچه را بازتاب داد و نوشت: اللهیار صیادمنش 17 سال سن و یک متر و 82 سانتیمتر قد دارد. او اکنون برای استقلال تهران بازی می‌کند و پیش از این سابقه بازی برای تیم جوانان سایپا را داشته است. او در این فصل برای استقلال 17 بازی انجام داد و 821 دقیقه به میدان رفته است. او در این بازی‌ها 2 گل زده و 2 پاس گل داده است. این مهاجم جوان ایرانی پیش از این از سوی نشریه گاردین انگلیس جزو 60 بازیکن جوان با استعداد انتخاب شده بود. او از تابستان به فنرباغچه خواهد پیوست.

در حال حاضر وحید امیری و سید مجید حسینی، دو بازیکن ملی‌پوش فوتبال ایران در تیم ترابزون اسپور حضور دارند و در سوپرلیگ ترکیه مشغول  بازی هستند. حسینی در 22 بازی هزار و 767 دقیقه برای این تیم بازی کرده و بازیکن ثابت تیم است ولی امیری در 19 بازی 618 دقیقه به میدان رفته و بیشتر به عنوان بازیکن جانشین بازی می‌کند که در این بازی‌ها یک گل هم به کایزری اسپور زده است. با این حال، پیوستن صیادمنش به فنرباغچه باعث شد تا بازیکنانی که در ترکیه فوتبال بازی کرده‌اند را مورد بررسی قرار دهیم.

اولین لژیونر ایران در فنرباغچه

اللهیار اولین بازیکن ایرانی نیست که حضور در فنرباغچه را تجربه می‌کند و بیش از یک قرن پیش، زنده یاد حسین صدقیانی ملقب به پدر فوتبال ایران و معروف به «حسین افندی» به عنوان اولین بازیکن ایرانی به این تیم پیوست و نام خود را به عنوان اولین لژیونر فوتبال ایران به ثبت رساند. صدقیانی که بنیانگذار تیم ملی فوتبال و نخستین سرمربی تیم ملی فوتبال ایران (51-1941) است، ۱۰ دی ۱۲۸۱ در سلماس به دنیا آمد. در آن دوران، پدر بازرگان او، بنای مهاجرت را با خانواده گذاشت و به استانبول سفر کرد و حسین که در فوتبال استعداد خوبی نشان داده بود، در نوجوانی به فنرباغچه پیوست. صدقیانی تا ۱۸ سالگی در استانبول بود. او ۳ فصل در فنرباغچه بازی کرد. سپس به ایران بازگشت و ۵ سال در باشگاه فردوسی مشهد بازی کرد و دوباره به اروپا بازگشت. او سپس 3 فصل در شارلروا بلژیک و یک فصل دیگر (4-1303) در فنرباغچه بازی کرد. صدقیانی در ۲۶ سالگی برای تحصیلات به دانشگاه تراویل چارلری اتریش وارد شد و حضور در راپیدوین را هم تجربه کرد. او که در زمان بازیگری مهاجم بود، در جام جهانی 1978 آرژانتین، به عنوان سرپرست روی نیمکت تیم ملی نشست و در سال 1361 در سن 80 سالگی چشم از جهان فرو بست.

ناصر صادقی در گالاتاسرای

شاید خیلی از فوتبالدوستان «ناصر صادقی» را به عنوان مدیر برنامه‌ها یا مترجم مصطفی دنیزلی بشناسند اما قدیمی‌های فوتبال تهران خوب او را به یاد دارند. بازیکن تیم‌های راه‌آهن و پاس که در اواخر دهه۶۰ و در روزهایی که ستارگان فوتبال ایران برای ادامه فوتبال راهی تیم‌های متمول قطری می‌شدند، به دیگر کشور همسایه یعنی ترکیه رفت تا فوتبال خود را در تیم مطرح، بزرگ و پرطرفدار این کشور یعنی گالاتاسرای دنبال کند. در آن موقع، دنیزلی سال آخر بازیگری خود را در گالا سپری می‌کرد. آقامصطفی بعد از آن، مربی این تیم شد و صادقی هم زیر نظر او بازی می‌کرد. دوستی آنها با هم ادامه پیدا کرد تا سال۸۱ که صادقی زمینه حضور این مربی مطرح اروپایی را در پاس و بعد هم پرسپولیس فراهم کرد.

انتقال جنجالی طارمی و رضاییان

انتقال بازیکنان ایرانی به ترکیه پس از جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه دوباره رایج شد. رضا شاهرودی در سال ۹۸ به آلتای‌اسپور رفت و خیلی زود به مشکل برخورد و از آنجا به صورت قرضی به چین رفت. محمد خاکپور هم پس از جام جهانی ۹۸ راهی وان‌اسپور ترکیه شد ولی بعد از ۱۳ بازی، به ایران بازگشت و پیراهن بهمن را پوشید. انتقال‌های بعدی سهراب بختیاری‌زاده و محمد مؤمنی بودند که به ارزروم‌اسپور رفتند و بعد از یک سال به ایران بازگشتند؛ البته سهراب با حضور فیکس در خط دفاع تیمش، با ۲۰ بازی و یک گل زده، بیشترین تعداد بازی در سوپرلیگ ترکیه را به نام خودش ثبت کرد. حامد کاویانپور هم در سال ۲۰۰۶ به کایزری اسپور پیوست ولی تست دوپینگ او در ترکیه مثبت اعلام شد و تا مدت‌ها انتقال بازیکنان ایرانی به فوتبال این کشور متوقف شد. مهدی طارمی و رامین رضاییان بازیکنانی بودند که در پایان لیگ شانزدهم پرسپولیس را ترک و ریزه‌اسپور را برای ادامه فوتبال خود انتخاب کردند ولی خیلی زود پشیمان شدند. البته بازگشت طارمی از ترکیه محرومیت سنگین دو پنجره نقل و انتقالاتی برای پرسپولیس و محرومیت 4 ماهه برای خودش را به همراه آورد. رضاییان نیز یک ماه دوام آورد و به پرسپولیس بازگشت. سجاد شهباززاده بازیکن بعدی‌ای بود که در سال ۲۰۱۶ راهی ترکیه شد و به آلانیا اسپور پیوست اما پس از طی فصلی تقریباً ناموفق و تنها با 4 بازی و یک گل قرارداد خود را فسخ کرد. پیام صادقیان هم در سال ۲۰۱۷، ترکیه را به‌عنوان مقصد بعدی فوتبال خود انتخاب کرد و فصل گذشته در عثمانلی اسپور بازی کرد. عثمانلی در پایان فصل سقوط کرد و صادقیان هم به ایران بازگشت.

منبع خبر

همچنین ببینید

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه تهیه کننده برنامه محفل از تولید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *