بارش شهابی جوزایی و گریوه ها

بارش شهابی جوزایی و گریوه ها هدیه سالانه

ستاره‌‌های درخشان نزدیک موقعیت منبع بارش، ستاره‌‌های دوقلوی صورت فلکی «دوپیکر» یا «جوزا» هستند: سرپیشین  آبی و «سرپسین زرد. هنگامی که زمین از میان این جریان غبارآلود عبور می‌‌کند، به‌‌نظر می‌‌رسد دنباله‌‌های موازی شهاب به‌‌دلیل زاویۀ دید، از یک نقطه در آسمان در صورت فلکی دوپیکر سرچشمه می‌‌گیرند و ازاین‌‌رو این بارش سالانه به‌‌نام این صورت فلکی نام‌‌گذاری شده است. از دید دوربین، این نما از سه «گَریوه» در درۀ یادبود نیز نام‌‌های مناسبی برای دو تا از آن‌‌ها پیشنهاد می‌‌کند.

هدیۀ سالانۀ سیارک «فایتون ۳۲۰۰» به سیارۀ زمین، همیشه در ماه دسامبر فرامی‌‌رسد. منبع این جریان شهابی که با نام «بارش شهابی جوزایی»  شناخته می‌‌شود، غبار پس‌‌زده درامتداد مدار این سیارک اسرارآمیز است. شهاب‌‌های جوزایی نزدیک اوج فعالیت این بارش در ۱۴/۱۳ دسامبر (۲۳/۲۲ آذر)، در این چشم‌‌انداز از آسمان شب به‌‌تصویر کشیده شده‌‌اند.

 

بارش شهابی جوزایی و گریوه ها
بارش شهابی جوزایی و گریوه ها  

 

این چشم‌‌انداز، ترکیب ۲۲ تصویر از آسمان پرستاره است که قبل از طلوع ماه بر فراز «درۀ یادبود» در جنوب غرب آمریکا گرفته شدند.

ستاره‌‌های درخشان نزدیک موقعیت منبع بارش، ستاره‌‌های دوقلوی صورت فلکی «دوپیکر» یا «جوزا» هستند: سرپیشین آبی و سرپسین زرد. هنگامی که زمین از میان این جریان غبارآلود عبور می‌‌کند، به‌‌نظر می‌‌رسد دنباله‌‌های موازی شهاب به‌‌دلیل زاویۀ دید، از یک نقطه در آسمان در صورت فلکی دوپیکر سرچشمه می‌‌گیرند و از این‌‌ رو این بارش سالانه به‌‌نام این صورت فلکی نام‌‌گذاری شده است. از دید دوربین، این نما از سه «گَریوه» در درۀ یادبود نیز نام‌‌های مناسبی برای دو تا از آن‌‌ها پیشنهاد می‌‌کند.

 

همچنین ببینید

ترکیه از خرید جنگنده «اف-16» آمریکا صرف‌نظر کرد

ترکیه از خرید جنگنده «اف-16» آمریکا صرف‌نظر کرد عضو شورای امنیت و سیاست خارجی ریاست‌جمهوری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *