اقتصاد ایران و ترکیه مکمل هم است
معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا گفت: اقتصاد دو کشور ایران و ترکیه مکمل هم بوده و همچون مشترکات فرهنگی و تاریخی پیوستگی مستمر دارد.
به گزارش خات نیوز، علیرضا دلخوش روز سه شنبه در سومین نشست همکاری های بین بخشی ایران و ترکیه در شهر وان ترکیه افزود: 2 کشور ایران و ترکیه در جغرافیای پیوسته و در عین حال پرتلاطم خاورمیانه دارای منافع و سرنوشت مشترک هستند و باید بر اساس حساسیت ها با تکیه بر اشتراکات دو کشور روابط دوجانبه را تقویت کنند.
وی داشتن دغدغه و فرصت های مشترک سیاسی، اولویت های واحد امنیتی، مستمر بودن زنجیره روابط دو کشور از جمله ویژگی های روابط ایران و ترکیه دانست اظهار کرد: این روابط از معدود روابطی است که اگر موانع ساختگی بر سر راه آن گذاشته نشود، مسیر خود را پیدا خواهد کرد.
وی روابط 2 کشور را دارای قدرت پویایی و درونزایی بالا دانست و بیان کرد: رویکردهای مناسبی برای توسعه روابط در استان های مرزی دو کشور تدوین و تهیه شده است.
دلخوش ادامه داد: کشورهایی که نتوانسته اند خود را در منطقه اثبات کنند، سعی می کنند که در روابط دو کشور ایران و ترکیه اخلال ایجاد کنند ولی به یقین می توان گفت که تلاش آنها بیهوده است چرا که روابط 2 کشور به قدری قوی و مستحکم است که هیچ گاه تحت تاثیر جدی عوامل بیرونی قرار نمی گیرد.
وی بیان کرد: ملاحظات منطقه ای نباید بر روابط دو کشور سایه بیندازد و بر عکس روابط دو کشور باید بتواند مشکلات منطقه ای را حل بکند.
وی در ادامه با اشاره به هدف گذاری دو کشور برای توسعه مناسبات و روابط تجاری تا سقف 30 میلیارد دلار اضافه کرد: وظیفه نهادهای سیاسی و غیر اقتصادی آماده سازی بستر برای این امر است و ما تلاش می کنیم که این اتفاق بیفتد.
معاون سفارت ایران در ترکیه از سفر 100 هزار گردشگر ایرانی در ایام نوروز امسال به استان وان گفت: این آمار نشان دهنده وجود ارتباطات انسانی نزدیک و قوی بین دو کشور است.
وی اضافه کرد: پیام این نشست باید این باشد که ریل های روابط بین ایران و ترکیه که بر اساس واقعیت های اقتصادی، جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی دو طرف بنا شده، به عنوان یک فرصت و سرمایه معرفی شده و از این ثروت برای روابط همه جانبه بهره گرفته شود.
وی اظهار کرد: قله روابط بین ایران و ترکیه نباید تحت سایه ابرهای زودگذر حسودان و اخلالگران روابط دو کشور قرار گیرد و باید از این روابط محافظت شود.
به گزارش ایرنا، سومین نشست همکاری های بین بخشی ایران و ترکیه روز سه شنبه در شهر وان ترکیه و تحت عنوان ‘پروژه ابتکار شرق آناتولی و فرصت هایی برای تجارت 30 تا 50 میلیارد دلار’ در هتل هیلتون آغاز شد.
این نشست مشترک 2 روزه با همکاری آژانس توسعه شرق آناتولی ترکیه، موسسه مطالعات استراتژیک آسیایی(تاسام) و دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران و با مشارکت مدیران و فعالان اقتصادی استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل از ایران و استان وان از ترکیه در شهر وان برگزار می شود.
نخستین نشست مشترک همکاری های ایران و ترکیه در سال 2014 در شهر وان و دومین دور این نشست نیز در 26 و 27 دسامبر سال 2015 میلادی در تهران برگزار شد.
در این نشست دو روزه، تعمیق روابط اقتصادی متقابل با حضور سیاست گزاران، سازمان های مردم نهاد، کارآفرینان، بازرگانان و رسانه های 2 کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
بررسی فرصتهای ارتقای حجم مبادلات تجاری دو کشور به سطح 30 میلیارد دلار پیش بینی شده و گسترش مراودات بین سیاست گزاران و فعالان عرصه اقتصادی نیز از جمله اهداف جنبی این نشست تعیین شده است.
همچنین در این نشست، فعالان و صاحب نظران عرصه رسانه دو کشور نیز با برگزاری بحث ها و نشست های تخصصی، شیوه های ارتقای ایفای نقش رسانه ها در توسعه مناسبات دو کشور و راه های مدیریت تنش های رسانه ای و مطبوعاتی را بررسی می کنند.
در این نشست، پنل های جانبی تحت عنوان ‘تجارت خارجی و پشتیبانی’، ‘گسترش گردشگری و نقش استان های مرزی’، ‘نقش رسانه های ایران و ترکیه در توسعه و آینده گردشگری دو کشور’، ‘سرمایه گذاری و تفاهم در زمینه انرژی و توسعه زیر ساخت ها’، ‘دیپلماسی اجتماعی، زبان و آموزش، اقتصاد و روابط دو جانبه’ نیز برگزار می شود.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری
انتهای پیام /*