استاد دانشگاه مرمره ترکيه گفت فرش ايران در جايگاه برتر دنيا قرار دارد
به گزارش خات نیوز- استاد دانشگاه مرمره استانبول ترکيه گفت: امروز فرش ايران از نظر شهرت در جايگاه برتر دنيا قرار دارد و پيشينه آن به سال هاي بسيار دور باز مي گردد.
پروفسور آتل هان روز دوشنبه در حاشيه سمينار روش هاي تحليل علمي در مطالعه و توسعه فرش دستباف در شيراز در گفت و گو با ايرنا افزود: امروز به هر نقطه از دنيا که سفر کنيم فرش ايراني ديده مي شود.
وي ادامه داد: حتي در نقاشي نقاشان قديمي اروپايي نيز مي توان آثاري از فرش ايراني را ديد که به تصوير کشيده شده است.
او اظهار کرد: فرش هاي ايراني که در قرن 17 ميلادي و دوران صفوي توسط لهستاني ها سفارش داده شده نيز بسيار نامي و شناخته شده هستند.
پروفسور آتل هان افزود: فرش ايراني در 2 گروه کلي ديده مي شود که يکي فرش هاي کارگاهي است و ديگري فرش هايي است که که توسط مناطق، ايلات و عشاير ايران بافته شده اند.
او گفت: در مجموع مي توان گفت که عمده فرش هاي بافته شده در ايران متناسب با نوع و سبک زندگي مردم ايلات و عشاير طراحي و بافته شده است.
سمينار روش هاي تحليل علمي در مطالعه و توسعه فرش دستباف فردا و پس فردا (سه شنبه و چهارشنبه) نيز با برگزاري کارگاه آموزشي رنگرزي سنتي و نشست هاي تخصصي ادامه خواهد داشت.
قديمي ترين فرش دستباف ايراني در سال 1949 در دومين مرحله کاوش هاي باستان شناس روسي، رودنکو در منطقه پازيريک کشف و به نام فرش پازيريک ناميده شد.
در زمان تسلط مغول ها (قرن سيزدهم و چهاردهم ميلادي) قالي بافي به سطح بسيار رفيعي از زيبايي وتکنيک رسيد. شکوفايي اين صنعت شايد با حکومت غازان خان (1307-1295 ميلادي) مصادف بود.
اما اوج قالي کلاسيک ايراني را که از آن با رنسانس قالي ايران ياد مي شود زمان سلاطين صفوي (1722-1499 ميلادي) به ويژه زمان حاکميت شاه طهماسب اول (1587-1524 ميلادي) و شاه عباس (1629-1587 ميلادي) ثبت کرده اند.
از اين دوران حدود سه هزار تخته فرش به يادگار مانده که درموزه هاي بزرگ دنيا و يا در مجموعه هاي شخصي نگهداري مي شوند.
خبرنگار:سارنگ عبداللهي ** انتشاردهنده:غلامرضا مالک زاده
6122 /1876
انتهاي پيام /*