گفتگو با ابراهیم تاتلیسس

گفتگو با ابراهیم تاتلیسس

ابراهیم تاتلیسس در اول ژانویه سال 1952 در شهر اورفا ترکیه به دنیا آمد. پدرش از نژاد عرب و مادرش کُرد بود. ابراهیم بزرگترین فرزند یک خانواده هفت نفری بود و کودکی‌اش با فقر و نداری سپری شد. در جوانی به همراه خانواده ی خود به شهر استانبول مهاجرت کرد و در آنجا به کارهای مختلفی از قبیل کارگری ساختمان و آهنگری پرداخت.

به گزارش خبرنگار ایرانیان ترکیه سایت خبری تی ار، ابراهیم در استانبول با شخصی به نام « یلماز تاتلیسس » که موسیقیدان بود آشنا شد و به پیشنهاد وی کلمه‌ی ” سس” یعنی صدا را به نام خانوادگی اش که “تاتلی” به معنی شیرین بود، اضافه کرد . هنگام کار در یک ساختمان، سینماگری از شهر آدانا با شنیدن صدای آوازش او را به شرکت خود دعوت نمود و از تاتلیسس خواست که در گازینوی او ترانه بخواند. بدین ترتیب کم کم مسیر شهرت برایش هموار شد. در سال 1977 اولین آلبوم خود را با نام “Ayağında kondura”وارد بازار کرد که مثل بمب در دنیای موسیقی ترکیه صدا کرد و بعد از آن با آلبوم “Sebuha” و ترانه‌هایی به سبک محلی به محبوبیت خود افزود. پس از کسب شهرت در زمینه خوانندگی با پيشنهاد سينماگران تصميم گرفت وارد اين هنر نيز شود.

در دهه هشتاد ميلادي تقريبا در تمام اروپا و كشورهاي عرب و فارس زبان و مسلمان قسمت‌هاي ترك آسيا داراي ميليون‌ها طرفدار شد. يكي از دلايل اين شهرت همان فيلم‌هاي موزيكال بود كه باعث شد مردم نه به خاطر فيلم بلكه صداي جالبي كه داشت به طرف او كشيده شوند.

در دهه 80 میلادی فروش آلبوم‌های”Allah Allah” ،”Kara Zindan”،”İnsanlar” از مرز میلیون گذشت و در دهه 90 به اوج خود رسید .در سال 1998 آلبوم « At Gitsin » را روانه بازار نمود. قطعه به قطعه ترانه‌های این آلبوم سر زبانها افتاد. تاتلیسس در این آلبوم ترانه‌های بزرگان موسیقی پاپ ترکیه، « Odalarda Işıksızım » از کایاهان، « Erkekler » از سزن آکسو، و « Anam » از ییلدیز تیلبه را اجرا کرد. او با اجرای ترانه‌های « Bitanem »، « Günes doğmuyor » و«Ağlıyorum Kahrımdan » از چنگیز ایمرن یک استعداد موسیقیایی را به ترکیه معرفی کرد.

به مرور زمان با روي كار آمدن پاپ از محبوبيتش در ميان مردم تركيه كم شد .در آن زمان به خوانندگان اين سبك نام بابا داده شد كه اين صفت‌ها بر روي اسم آن‌ها باقي ماند. به ابراهيم تاتليسس هم لقب امپراطور دادند . بعدها با تالك شو Talk Show یا همان ايبو شو برنامه‌هاي تلويزيوني را ادامه داد. اين افكار كه او ترك نيست در زمان درگيري‌هاي دولت مركزي تركيه با تروريست‌ها يا آزادي‌خواهان كُرد باعث شد كه چندين شماره از صدر جدول هواداران نزول كند، اما با اين حال هنوز تنها ابراهيم تاتليسس تركيه بود و ترانه‌هاي توركو و آرابسك مي خواند و طرفداران خاص خود را داشت و دارد.

ابراهيم نه فقط به خاطر خوانندگی بلكه به خاطر هزاران كار ديگر تبديل به اسمبشورگ در تركيه شده است و در توريسم، مواد غذايي ، رستوران‌ها، شركت هوايي، فيلمسازي ،موزيك، كارگرداني و تهيه كنندگي به فعاليت خود ادامه مي‌دهد.

او که خواهان وارد شدن به عرصه ی سیاست بود ، اعلام کرد که در انتخابات سال 2011 از « حزب عدالت » که حزب رئیس جمهور ترکیه یعنی رجب تایپ اردوغان می باشد، ثبت نام خواهد کرد که این موضوع مورد پسند حزب کردها قرا نگرفت. ولی با این حال تاتلیسس در تصمیم خود قاطع بود و قرار بود که از حزب عدالت نامزد انتخاباتی شود که در تاریخ 13 مارس 2011 بعد از آنکه برنامه شوی « Ibo Show» را در کانال « Beyaz TV» اجرا کرد ، وقتی که می خواست به خانه اش برود هدف گلوله‌های کلاشینکف قرار گرفت به طوری که یکی از گلوله‌ها به مغزش اصابت کرد و با تلاش پزشکان بعد از 15 روز کما از مرگ حتمی نجات پیدا کرد. بعدها معلوم شد این ترو به دست یکی از دشمنان دیرینه تاتلیسس که قبلا به جرم سوی قصد به جان او به زندان افتاده بود، صورت گرفته است.

ابراهیم که از علویان ترکیه است و ارادت خاصی به شیعیان و حضرت علی (ع) دارد، بارها در برنامه‌های تلویزیونی خود از بزرگان علوی دعوت به عمل آورده است. زندگی شخصی‌اش نیز پیچیدگی‌های فراوانی دارد که از آن جمله حضور زنان مختلف و ازدواج با چهار نفر از آنان است.

بر خلاف شایعاتی که پیرامون تنفر او از ایران و ایرانی‌ها وجود دارد، او در برنامه‌های مختلف ارادت خود را به ایرانی‌ها نشان داده است. به گفته‌ی خودش منشا شایعات از آنجاییست که روزی یک خانم خبرنگار ایرانی از او می‌پرسد که آیا شما ایرانی‌ها را دوست دارید؟ ابراهیم هم می گوید نه!بعد از چند لحظه مکث با حالت تمسخر ادامه می‌دهد که چرا چنین سوالاتی می پرسید؟! مگر من می‌توانم ایرانی‌ها را دوست نداشته باشم؟! که این مصاحبه تنها قسمت اولش پخش شده و ایرانی‌ها را دچار سوی تفاهم کرده است.

همچنین در جریان سفر رئیس جمهور دولت دهم به ترکیه در جمع ایرانی‌های حاضر در استودیو، از علاقه مندی خود برای نزدیک‌تر شدن رابطه ایران و ترکیه و حضور در ایران برای اجرای کنسرت گفت.حتی عنوان کرد که آنقدر تعداد علاقه مندانم در ایران زیاد است که فکر می‌کنم استادیوم ورزشی نیز برای جای دادنشان کافی نباشد و هر چه قدر ایرانی‌ها من را دوست دارند، عشق و ارادت من به آن‌ها دو برابر است.

ابراهیم تاتلیسس که بعد از جریان ترور، توانایی سابقش را برای خواندن از دست داده است، دوباره درصدد تهیه یک آلبوم است. گوکهان تپه، یکی از خوانندگان و نوازندگان نام آشنای ترکیه که ترانه زیبای “Beyaz”را برای آلبوم 2011 ابرو گوندش نوشته است، در یکی از مصاحبه‌هایش اعلام کرد که دو ترانه برای ابراهیم تاتلیسس نوشته اما متاسفانه صدای امپراطور دچار مشکل شده است.

منبع:ماهان/نگین سرحدی

iboshow

همچنین ببینید

۱۳

خودکشی سه‌ برادر ایرانی در آنتالیا

خودکشی سه‌ برادر ایرانی در آنتالیا خات نیوز- برادران ایرانی محمدرضا یاسوالیان ۴۴ساله ، محسن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *