قدیمیترین نسخه خطی حافظ در ترکیه
خات نیوز- همزمان با سالروز بزرگداشت حافظ شیرازی، یکصد و هشتاد و سومین برنامه سه شنبههای علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی به معرفی و رونمایی از نسخه خطی ۵۰۰ ساله دیوان این شاعر بلند آوزاه ایرانی اختصاص پیدا کرد.
به گزارش خات نیوز، امیر منصوری، کارشناس و پژوهشگر نسخ خطی آستان قدس رضوی با اشاره به وجود قریب به ۵۰۰۰ نسخه خطی از دیوان حافظ در کل دنیا که از این مجموع تا کنون نیمی از آن فهرست شده است، اظهار کرد: از مجموع آثار فهرست شده بیش از ۳۳ درصد این دیوانها در کتابخانههای معتبر ایران نگهداری میشود که هند، پاکستان و ترکیه در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی افزود: عمده نسخههای خطی حافظ که در ایران نگهداری میشود به ترتیب در کتابخانه ملی ایران، کتابخانه مجلس شورای اسلامی و کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی قرار دارد.
این کارشناس همچنین به وجود قدیمیترین نسخههای دیوان حافظ در دنیا اشاره کرد و گفت: قدیمیترین نسخههای دیوان حافظ که در جهان که در سال ۸۰۱ کتابت شده در ترکیه نگهداری میشود. نسخه کتابت شده در سال ۸۰۳ تاشکند، نسخه کتابت شده در سال ۸۰۷ تاجیکستان و نسخه کتابت شده سال ۸۲۵ در استانبول از دیگر نسخههای قدیمی دیوان حافظ در دنیا است.