شهر قارص ترکیه و نام عارف ایرانی

شهر قارص ترکیه و نام عارف ایرانی

به گزارش خبرنگار ایرانیان ترکیه سایت خبری ایران تی ار, مسئولین شهر قارص در یک هدف گیری آشکار تنها فرودگاه شهر خود و مجهزترین بیمارستان دولتی خود را به نام ابوالحسن خرقانی Ebu’l hasan harakani مزین کرده اند. در کنار این با گشت وگذاری در فضای مجازی به دبیرستان دولتی خرقانی، انجمن خیریه خرقانی و بلوار خرقانی برخورد می کنید. در زیر تصاویر مربوط به این مکان ها را می بینید.
پس از مولانا و قونیه، نوبت به خرقانی و قارص رسیدفرودگاه و بیمارستان ترکیه بنام عارف ایرانیپس از مولانا و قونیه نوبت به خرقانی و قارص رسیده است

به گزارش «تابناک با تو» در مرداد ماه 1386 بود که خبرگزاری های کشور خبری را منتشر کردند مبنی بر تلاش ترکیه برای مصادره عارف بزرگ ایرانی، شیخ ابوالحسن خرقانی. در اکتبر 2012 دانشگاه قفقاز شهر قارص ترکیه، اولین سمپوزیوم بین المللی شیخ ابوالحسن خرقانی را با حضور اساتید بزرگ ترک و میهمانان خارجی و با حمایت دولت و مسئولین فرهنگی ترکیه برگزار کرد. این سمپوزیوم در اکتبر 2014 نیز تکرار شد تا نشان دهد عزم مسئولین فرهنگی این کشور برای تکرار داستان مولانا جزم شده است.

قارص ترکیه و خرقانی (Ebu’l Hasan Harakani)

قارص شهری مرزی با جمعیتی حدود 130هزار نفر در شمال شرق کشور ترکیه است که اکثریتی شیعه دارد. در این شهر و در دامنه کوه “یخنی لر” (Yahniler) مقبره ای وجود دارد که طبق ادعای مسئولین ترک، مربوط به عارف نامدار و شهیر ایرانی، ابوالحسن خرقانی است. سال هاست در قارص انجمنی به نام خرقانی ایجاد شده که وجهه ای فرهنگی و خیریه ای دارد. در سالیان اخیر و با هدف گسترش گردشگری و جذب توریست در کشور ترکیه، خرقانی به یکی از نمادهای فرهنگی این شهر تبدیل شده؛ شهری که قرار است جا پای قونیه بگذارد. در دانشگاه مشهور این شهر، طی سالیان اخیر کرسی های بسیاری برای شناساندن شخصیت شیخ خرقان برگزار شده که نقطه اوج آنان، دو سمپوزیوم بین المللی بوده است.

شیخ ابوالحسن خرقانی که بود؟

شیخ ابوالحسن علی بن احمد خرقانی از عرفای مشهور ایرانی است که به سال 352 قمری در قریه خرقان قومس (روستای قلعه نوخرقان شاهرود در استان سمنان) زاده شد. او از چهره هاي بسيار درخشان عرفان ايراني است که در آزادانديشي و مردم گرایي جهاني و وسعت نظر انساني و تفکر والاي عرفاني ممتاز و کم نظير است.

با بر اسناد تاریخی، شاگردی هیچ استادی را نکرده بود و به تصریح خودش و تأیید مقامات بازمانده از او، مردی امّی بود. با این همه بزرگترین عارفان زمانه، همواره در اشتیاق دیدارش بودند، به گونه ای که بایزید بسطامی سال ها پیش از ولادت ابوالحسن، مژده آمدنش را داده بود و در دوران حیاتش بزرگانی چون سلطان محمود غزنوی، ابن سینا، ابو سعید ابوالخیر، خواجه عبدالله انصاری و قشیری برای دیدارش به خرقان رفتند.

همچنین ببینید

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه 

مستند غار اصحاب کهف در برنامه محفل در ترکیه تهیه کننده برنامه محفل از تولید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *