بهترین غذاهای خیابانی ترکیه
استانبول به عنوان دروازهی اروپا بر مشرق زمین و یک ابرشهر جهانی که هر ساله میزبان توریستهای مختلفی از اقصی نقاط جهان است، رستورانهای خوش رنگ و لعابی را در خود جای داده است.
خات نیوز: استانبول به عنوان دروازهی اروپا بر مشرق زمین و یک ابرشهر جهانی که هر ساله میزبان توریستهای مختلفی از اقصی نقاط جهان است، رستورانهای خوش رنگ و لعابی را در خود جای داده، اما پر کردن شکم در این رستورانها رابطهی مستقیمی با خالی شدن جیب دارد؛ پس بهتر است به عنوان یک توریست شماری از غذاهای خیابانی این کلان شهر را نیز بشناسیم تا در زمان احساس گرسنگی، شکم خود را نیز با هزینهی اندک سیر کنیم.
در کنار رستورانهای مجلل با منوهای وسوسه کننده، غذاهای خیابانی یکی از گزینههای محبوب توریستها و افراد محلی در هر شهری است. هرچند خوردن انواع غذاها در رستورانها میتواند مسیر خوبی برای شناسایی ذائقهی یک ملت باشد، اما ایستادن در کنار خیابان و مزه مزه کردن آنچه که مردم شهر هر روز در طول زندگی پر مشغلهی خود استفاده میکنند، علاوه بر آشنایی با ذائقه، پنجرهای از فرهنگ کشور میزبان را نیز به روی گردشگران باز میکند، چراکه طیف گستردهای از افراد، فارغ از طبقهی اجتماعی همیشه گرد بساط فروشندگان غذای خیابانی جمع میشوند. پس با کجارو همراه باشید تا نگاهی به لیست 10 غذای خیابانی محبوب استانبول داشته باشیم.
سیمیت (Simit)
در استانبول نمیتوان فردی را از تمام طبقات اجتماعی یافت که قدرت مقاومت در برابر عطر نان تازهای را داشته باشد که در کنجد غلت خورده و در مجاورت حرارت آتش، برشته شده است. اگر آمریکاییها با لیوانهای سلولزی حاوی قهوه در حال رفتن به سرکار شناخته میشوند، نماد ساکنان استانبول در ساعات اولیه صبح را نیز باید سیمیتهای پیچیده شده در کاغذ خواند که میتوان لذت آن را نوشیدن چای در یک استکان کمر باریک شیشهای دوچندان کرد. البته سیمیت در طول روز نیز در دسترس است و میتوان این نان را از گاریهایی که سیمت میفروشند یا از نانواییها تهیه کرد
لاهماجون (Lahmacun)
لاهماجون یا پیتزای ترک سادهترین و در عین حال یکی از خوشمزهترین غذاهایی است که اخیرا راه خود را به برخی از استانهای شمال غربی کشورمان نیز باز کرده است. لاهماجون شامل خمیر نازکی است که روی آن تکههایی از ترکیب گوشت قرمز چرخکرده، پیاز و فلفل قرمزپخش شده و برای دقایقی در تنور مورد نوازش آتش قرار گرفته است. در واقع لاهماجون شبیه به نان لواش است با این تفاوت که روی آن در زمان پخت مواد نامبرده اضافه شده است. لاهماجون را باید پس از خارج شدن از تنور میل کرد. در کنار لاهماجون مقدار زیادی جعفری تازه و آب لیمو نیز سرو میشود که با اضافه شدن دوغ محلی یا همان آیران (Ayran) همه چیز برای تجربهی یک وعدهی غذای لذیذ در دسترس است. لاهماجون را میتوان در تمام محلات استانبول پیدا کرد، اما اگر به دنبال بهترین لاهماجون تهیه شده در تنورهای سنگی باشید، بهتر است به سراغ لاهماجون خلیل (Halil Lahmacun) و بُرسام تاش فیرین (Borsam Tas Firin) در محلهی کادی کوی (Kadikoy) و فیستیک کباب (Fistik Kebab) در محلهی آرناووت کوی (Arnavut Koy) بروید.
دوروم (Durum)
دوروم از نظر مواد مورد استفاده در آن یکی از متنوعترین غذاهای خیابانی عرضه شده در استانبول است. دوروم بیشتر به عنوان یک میان وعده مورد استفاده قرار میگیرد و نام آن نیز گویای همین مساله است. دوروم در واقع ترکیبی از نانی شبیه به لواش با محتویاتی نظیر مرغ، گوشت، و پنیر یا انواع سبزیجات است که بصورت لقمهای مصرف میشود. شکل ظاهری دوروم و دست و پاگیر نبودن مصرف آن، این غذا را بسیار محبوب کرده است. برای صرف بهترین دورومهای استانبول بهتر است در میدان معروف تاکسیم به سراغ بامبی یا کیزیل کایالار بروید.
تانتونی (Tantuni)
تانتونی را باید برادر دوروم خواند. تانتونی نیز بصورت لقمهای سرو میشود و محتویات آن شامل گوشت، گوجه فرنگی، فلفل و ترکیبی از انواع ادویهها است که تمام آن در یک نان لواش بسیار کم حجم و نازک قرار میگیرد. تانتونی را میتوان در دو نوع تند و معمولی تهیه کرد، هرچند اهالی شهر مِرسین که زادگاه تانتونی است، معتقدند اگر تانتونی لب و زبان را نگزد، تانتونی واقعی نیست. یکی از بهترین مکانها برای تجربهی تانتونی، اِمینه آنا سفراسی (Emine Ana Sofrasi) در محلهی بیلورجو در میدان تاکسیم است.
میدیه دولما (Midte Dolma)
میدیه دولما بیشتر به عنوان یک میان وعده شناخته میشود تا یک غذای کامل. میدیه دولما در واقع ترکیبی از نصف صدف دریایی و برنج بسیار تندی است که با لیموی تازه همراه میشود. این میان وعده را میتوان هر شب در دکههای متعددی که در میدان تاکسیم واقع شده، پیدا کرد. میدیه دولما روش خاصی نیز برای خوردن دارد. هر یک از تکهها را باید بصورت پشت سرهم و بی وقفه تا زمانی که حدودی احساس سیری القا شود، خورد. در غیر این صورت با توجه به اینکه دانههای برنج حجیم میشوند، نمیتوان همهی یک پرسی را که خریداری شده، خورد و در اینصورت باید 20 TL از پول خود را دور بیاندازید.
کومپیر (Kumpir)
سیب زمینی تنوری با عنوان کومپیر در ترکیه شناخته میشود. منطقهی اورتا کوی (Orta Koy) در استانبول را نیز میتوان بهترین نقطهای از شهر خواند که این غذا در آن یافت میشود. کومپیر یا سیب زمینی تنوری به تنهایی سرو نمیشود و همراه با آن پنیر کاشار، سوسیس، ذرت، سالاد مایونز، نخود فرنگی و هویج نیز ترکیب میشود که اختلاط طعمها با سیب زمینی تنوری، یک وعدهی غذایی مقوی، خوشمزه و به یادماندی را رقم میزند.
کجارو